Mediterrán sajtos rúd

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A megszámlálhatatlan ünnepi édesség és desszert után jól tud esni valamilyen sós nasi is. Társasjátékozás, az esti film nézése közben, nagyon eteti magát ez a különleges mediterrán sajtos rúd. Szilveszterre is elkészítheted, elsején akár életet is menthet. ;)

mediterran_sajtos_rud_gastrotherapy.png

Hozzávalók

400 g liszt
200 g vaj
80 g reszelt sajt
2 tk. só
220 ml tejföl
2 tojás sárgája
1 csomag porélesztő
70 g zöld, magozott olajbogyó
50 g aszalt paradicsom (nem olajos!)
2 tk. szárított bazsalikom
1 tk. őrölt kurkuma

Tetejére: szezámmag, vagy reszelt sajt

img_20201207_184848.jpg

Elkészítés

  • A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal, sóval és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyókat, a szintén apróra összevágott aszalt paradicsomot, a bazsalikomot és a kurkumát
  • A tojásokat egy külön tálkában összekeverjük a tejföllel, majd alaposan belekeverjük az élesztőt is
  • A masszát hozzáöntjük és addig gyúrjuk, míg egyneművé válik a tésztánk. Ha nagyon ragadna, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet. Alufóliába tekerve tegyük hűtőbe 1 órára
  • A hűtőből kivéve enyhén lisztezett sütőpapíron max. 1 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük kevés vízzel majd megszórjuk szezámmaggal. Derelyevágóval kívánt méretűre vágjuk, a sütőpapírral együtt óvatosan tepsire tesszük, majd 200 °C fokos sütőben 18- 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá! 

sos_nasi.png

sos_rud_mediterran_stangli.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7016353018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása