Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
A megszámlálhatatlan ünnepi édesség és desszert után jól tud esni valamilyen sós nasi is. Társasjátékozás, az esti film nézése közben, nagyon eteti magát ez a különleges mediterrán sajtos rúd. Szilveszterre is elkészítheted, elsején akár életet is menthet. ;)
Hozzávalók
400 g liszt
200 g vaj
80 g reszelt sajt
2 tk. só
220 ml tejföl
2 tojás sárgája
1 csomag porélesztő
70 g zöld, magozott olajbogyó
50 g aszalt paradicsom (nem olajos!)
2 tk. szárított bazsalikom
1 tk. őrölt kurkuma
Tetejére: szezámmag, vagy reszelt sajt
Elkészítés
- A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal, sóval és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyókat, a szintén apróra összevágott aszalt paradicsomot, a bazsalikomot és a kurkumát
- A tojásokat egy külön tálkában összekeverjük a tejföllel, majd alaposan belekeverjük az élesztőt is
- A masszát hozzáöntjük és addig gyúrjuk, míg egyneművé válik a tésztánk. Ha nagyon ragadna, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet. Alufóliába tekerve tegyük hűtőbe 1 órára
- A hűtőből kivéve enyhén lisztezett sütőpapíron max. 1 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük kevés vízzel majd megszórjuk szezámmaggal. Derelyevágóval kívánt méretűre vágjuk, a sütőpapírral együtt óvatosan tepsire tesszük, majd 200 °C fokos sütőben 18- 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Melinda
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.