Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Sztori: Olaszország nálam örök és el nem múló szerelem. Idén februárban volt szerencsém ismét ellátogatni ebbe az elragadó országba. (Az utazás kapcsán írt gasztro beszámolómat itt tudod elolvasni) Felsorolni is nehéz, hogy mennyi finomságot köszönhetünk nekik! Keksz fronton a Cantuccini a nagy kedvencem. Nem állítom, hogy ez a recept a legautentikusabb itáliai mammák kézzel írt receptfüzetében is szerepel, hiszen magam kísérleteztem ki. Egyszerűen elkészíthető finomság, ami kávé és tea mellé is szenzációs. Az olaszok édes borhoz is előszeretettel majszolják. Sokáig eláll és gasztro ajándéknak is tökéletes.
Hozzávaló kb. 40 darabhoz
50 dkg liszt
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héjja
1 ek méz
24 dkg porcukor
20 dkg mandula/pisztácia/mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
Opcionális: 1 ek Baileys
============
Elkészítés
- A magvakat pár percre sütőbe teszem pirulni
- Amíg pirulnak a tojásokat a porcukorral habosra kevertem
- A lisztet elkeverem a sütőporral, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a mézet, olvasztott vajat és a Baileyst
- Össze öntöm a két masszát, majd belekeverem a magvakat is. Ha nagyon ragad a tészta, akkor egy kis lisztet lehet még hozzá szórni, de csak annyit, hogy formázható legyen és összeálljon a tésztánk
- A kész tésztát min. egy órára hűtőbe teszem
- Hűtés után sütőpapírral bélelt tepsibe négy hengert formázok, aminek a tetejét kicsit lelapítom
- 180 °C fokon 25 percig sütöm, majd kiveszem a tepsit. Pár percet hűtöm, ezután ujjnyi vastagra felszeletelem a rudakat (átlósan)
- Visszateszem a sütőbe és 150 °C fokon még kb. 12 percig szárítom a kekszeket.
Tipp: Ennyi idő sütéssel nem lesz olyan kemény a keksz, hogy földhöz vágod és összetörik a padló. Így az is tud enni belőle, aki nem szeretné mártogatni semmilyen folyadékba.
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.