Bécsi túrós palacsinta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ez a desszert maradékmentés céljából készült. Találtam egy közeli lejáratú túrót a hűtőben és szerintem jobb helyre nem is nagyon kerülhetett volna, mint ebbe a túrós, vaníliás, sült palacsintába. Sütőben enyhén megpirult, édes, szaftos, túrós desszert. Pont olyan finom, mint amilyennek látszik. :) Nálunk, mivel senki sem szereti, így a mazsola kimaradt belőle, de természetesen ha te kedveled, a töltelékbe tehetsz még pluszban.

turos_sult_palacsinta.png

Hozzávalók

~ A palacsintához ~ (kb. 12-14 vastagabb db)

3 dl tej
2 db tojás
250 g liszt
3 dl szódavíz
1 ek. olaj
csipet só

~ A túrós töltelékhez ~

500 g túró
100 g cukor
3 db tojás
2 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk. vanília aroma
1 kk. szárított, reszelt citromhéj
csipet só

~ A vaníliás öntethez ~

2 db tojás
80 g porcukor
2 dl tej
2 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk. vanília aroma

+ 1 ek. olaj a palacsinta sütéséhez és 1 ek. vaj a tál kikenéséhez

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! 21 tavaszi recept + menü tervező + alapanyag jegyzék + kuponok. Ide kattintva tudod megvásárolni!

becsi_turos_insta_2.png

Így készül a bécsi túrós palacsinta

  • A palacsintához minden hozzávalót alaposan összekeverünk, pár percet pihentetjük, majd egy forró, enyhén kiolajozott sütőben megsütjük őket. Ha neked van már jól bevált palacsinta recepted, bátran használd azt, lényeg, hogy ne legyen a tészta hajszál vékony, inkább próbáld vastagabbra sütni.
  • A töltelékhez a túrót egy villa segítségével minél homogénebbre törjük, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat.
  • A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy aromával) habosra keverjük (kifehéredik, a térfogata megnő és teljesen elolvad benne a cukor) Majd elkeverjük a túróval.
  • Végül a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
  • Ezután megtöltjük a palacsintákat. Nem kell spórolni a töltelékkel, én kb. 1-2 csapott ek. tettem minden palacsintába. Oszd el úgy, hogy mindegyikbe elegendő jusson.
  • A vaníliás öntet hozzávalóit egy külön edényben, kézi habverővel alaposan összekeverjük.
  • Ezután félbevágjuk és a kivajazott, hőálló edénybe tesszük a palacsintákat a képeken látható módon. Ráöntjük a vaníliás öntetet, majd 200 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor már jó, ha enyhén pirult a teteje. Persze ha te sültebben szereted, akkor hagyd bent még pár percig. Az öntet soknak tűnhet, de jó részét felszívja majd a palacsinta, egy pici szaftosság meg szerintem kell ennek a sütinek. Ha jénaiban sütöd mint én, akkor hideg sütőbe tedd és együtt melegítsd fel a sütővel! 26 X 18 cm-es tálba kényelmesen elfért ez a mennyiség. Jó étvágyat hozzá!

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! Itt tudod megvásárolni!

becsi_turos_palacsinta_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra! A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget. Az alábbi panelen keresztül tudsz támogatni:

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5216471218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása