Epermánia a poharadban
Három villámgyorsan elkészíthető hűsítő epres ital

Sztori: Ha megszomjazol az eper akkor sem hagy cserben! Az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn keretében ne csak a tányérunkra való finomságokban gondolkodjunk, hanem bátran töltsük fel a poharainkat / kulacsainkat ennek a szuper gyümölcsnek a felhasználásával! 

1. Epres jeges tea koktél, jéghideg üdítő tavaszi fáradtság ellen. A fekete tea erejével és az eper-menta klasszikus párosával. Reggeli ébredéshez, munka közben, és nyár esti teraszon ücsörgős beszélgetésekhez is remek választás. Ezt az italt legutóbb egy Balcsis kirándulásra vittem magammal az üveg kulacsomban hűsítőként.

myequa_jegestea.png

Hozzávalók, elkészítés: Forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd áztassunk bele két db. jó minőségű fekete tea filtert. Vágjunk bele epret, citromot és ízesítsük egy kis mézzel, eperszörppel. Végül tegyünk bele két szál mentát.

2. Epres-áfonyás shake kókusztejjel. Egészséges szomjoltó, amivel bátran helyettesítheted akár a tízóraidat is. Gondolkodtam, hogy hol fotózzam le, szerintem a virágzó eper mellett elég jó helyet találtam neki :)

Hozzávalók, elkészítés: 5dl kókusztejjel összeturmixolunk kb. 10 szem áfonyát és 6 szem epret. Hidegen fogyasszuk.

lotyike.png

3. Frissít és vitalizál is egyben ez az epres-limeos-citromos vitavíz. Készítsd el este, tedd hűtőbe és vidd magaddal reggel a kedvenc BPA mentes műanyag vagy üveg kulacsodban

Hozzávalók, elkészítés: ásványvíz, eper, citrom, lime, cukor, és néhány szem áfonya ízlés szerint. A vízbe belefacsarjuk a citrom és a lime levét, a megmaradt gyümölcsöket felszeleteljük és egy nagy kancsóban összekeverjük a vízzel. Jéghidegen fogyasszuk.
limolimonade.png

 Ha elkészítetted valamelyik italt, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a bejegyzés alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Nincs még kulacsod? Válassz magadnak egyet itt. Lepd meg barátaidat is, az én ismerőseim nagyon örültek, mikor ilyen vidám, elegáns kulacsot vittem nekik ajándékba.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr113854760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása