Kókuszcsók

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A kókuszcsók egy igazi retro édesség, amit nagyon egyszerű elkészíteni, kezdők is bátran nekiállhatnak. Sokszor Karácsonykor kerül az asztalra, de bármilyen alkalomra, így Valentin napra is simán elkészíthető.

img_20210206_170358.jpg

A kókuszcsók hozzávalói (kb. 25 db)

2 db M-es tojás fehérje
csipet só
100-110 g kristálycukor
80-90 g kókuszreszelék

60 g étcsokoládé
1 ek. napraforgóolaj

finom_kokuszcsok.png

Így készül a kókuszcsók

  • A tojásokat kettéválasztjuk, most csak a fehérjére lesz szükségünk, amit egy csipet sóval és a cukor fokozatos hozzáadásával egy habverővel addig keverünk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne és szépen kifehéredik.
  • Ezután óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, amíg lágy, krém állagú masszává nem válik
  • A masszát habzsákba (csillag alakú fejet használjunk) töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire dió méretű halmokat nyomunk. Ha nincs habzsákunk, akkor kiskanál segítségével formázzunk gömböket
  • 170 °C fokon, légkeveréses állásban, sütőtől függően kb. 15-20 perc alatt sülnek készre.15 perc letelte után azért már figyeljük, nehogy megégjenek.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni, utána már szépen  le lehet szedni őket a sütőpapírról.
  • Amikor már teljesen kihűltek a kókuszcsókok, az étcsokoládé 3/4-ét és az étolajat vízgőz felett összeolvasztjuk, majd a vízgőzről levéve hozzákeverjük a többi csokit is. Minden kókuszcsók alját belemártjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni és rácsra téve megvárjuk, amíg megköt. A kókuszcsók zárt dobozban akár egy hétig is eláll. De szerintem hamarabb el fog fogyni. :) Jó étvágyat hozzá! 

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

egyszeru_kokuszcsok.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr716424654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása