Egyszerű tejberizs

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Hidegen, vagy még frissen, langyosan szereted a tejberizst? És melyik gyümölccsel a kedvenced? Én most házi barack kompóttal és gránátalmával készítettem, de az alap, egyszerű és krémes tejberizs szinte bármilyen gyümölccsel finom.

kremes_tejberizs_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre)

8 dl tej 
2 dl 30%-os tejszín
250 g kerek szemű fehér rizs
2 tasak vaníliás cukor vagy 1-2 tk. vanília aroma
1 citrom reszelt héja
20 g barnacukor
1 csipet só

Gyümölcsök ízlés szerint

finom_tejberizs_1.png

Így készül a finom tejberizs

  • A tejet és a tejszínt egy nagyobb lábosba öntjük, majd felforraljuk. Forralás után beleöntjük a leöblített, lecsepegtetett rizst, a citrom reszelt héját és az 1 csipet sót
  • Ezután közepes lángon, félig fedővel lefedve, gyakran megkevergetve kb. 30 percig főzzük. Ha letelt a 30 perc, kóstoljuk meg. Ha nem lett elég puha a rizs, vagy nem szívta fel az összes folyadékot, akkor nyugodtan főzzük még tovább pár percig.
  • Végül keverjük bele a barna cukrot és a vaníliás cukrot is. Langyosan a legfinomabb! Tálaláskor helyezzük rá a választott gyümölcs szeleteket.

Tipp: az alap tejberizs egy igazi jolly joker desszert, hiszen ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy kakaó porral, illetve szinte bármelyik friss, szezonális gyümölcs jól passzol hozzá: eper, ribizli, áfonya, málna, meggy, barack.... De finom gyümölcs lekvárokkal és kompótokkal is. Jó étvágyat Hozzá!

egyszeru_tejberizs.png

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6216409560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása