Sztori: Ebben a tortában minden benne van, ami egy tökéletes sütihez kell. Nagyszerű piskóta, ízletes epres krém, pompás díszítőelemek. Mint ahogy azt a Csupacsokis Cream tart receptnél korábban leírtam, ez a 'Boldog torta" a Keresztlányom születésnapjára készült, akinek fülig ért a szája mikor meglátta! Ezért (is) érdemes házi sütiket, tortákat készíteni. A új kedvenc díszítőelememmel a vattacukorral rettentően látványossá tehetjük, de figyeljünk rá, hogy csak közvetlenül tálalás előtt helyezzük rá a vattacukor pamacsokat, mert hamar elolvadnak.
Hozzávalók:
~ A piskótához ~
8 db tojás
200 g búzaliszt
160 g kristálycukor
fél csomag sütőpor
~ A töltelékhez ~
2 csomag Dr. Oetker epres tortakrém
8 dl hideg tej
~ A díszítéshez ~
Vattacukor, ehető cukorgyöngy, liofilizált eper, pillecukor, nyalóka
Elkészítés:
1) A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük
2) Majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját
3) Végül kis adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk
4) Egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belelapátoljuk a masszát. Figyeljünk rá, hogy a teteje szép egyenletes és sima legyen
5) 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Mikor készen van, meglisztezzük és tetejére fordítjuk pl. egy nyújtódeszkán, hagyjuk teljesen kihűlni
6) Amíg hűl a piskótánk, a hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük
7) Ha teljesen kihűlt a piskóta, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A lapokat egyenletesen megkenjük a krém felével, a megmaradt krémmel pedig kívülről is beborítjuk a tortánkat. Díszítsük kedvünk szerint, de a vattacukrot semmiképpen se hagyjátok ki! :)
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.