Mustáros csirkecomb karika krumplival

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Mentsd el ezt a receptet, mert jól fog jönni, ha semmi ötleted sincsen, de gyorsan szeretnél összedobni egy finom ebédet a családnak. :) Anyukám évek óta készíti, mind nagyon szeretjük. Most megosztom veletek is ezt az egyszerű de ízletes mustáros csirkecomb receptünket.

mustaros_csirkecomb_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre)

4 db egész csirkecomb
8 db közepes krumpli
csirke fűszersó keverék, só, ízlés szerint
4-6. ek mustár
1 ek. kacsa zsír
fél dl víz 
mustaros_csirkecomb_gastrotherapy_2.png

Így készül a mustáros csirkecomb karika krumplival

  • A krumplikat megmossuk, megpucoljuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk a kacsa zsírral és belekarikázzuk, megsózzuk. 
  • A csirkecombokat hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. Először a nem bőrös oldalát megsózzuk, fűszerezzük, majd megkenjük a mustárral. Rátesszük a krumplira és utána a bőrös oldalát is ugyan így sózzuk, fűszerezzük ,majd megkenjük mustárral.
  • A tepsibe öntjük a max. fél dl vizet, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra után fordítsuk meg a combokat. Majd ha megpuhultak (kb. még fél óra) utána fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele legyen felül és grillezzük pár percet, amíg szépen megpirul a teteje. A vegyes savanyúság jól passzol hozzá. Jó étvágyat!

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

tepsiben_sult_mustaros_csirkecomb.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr716461144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása