Húsvéti pavlova
tojás fészek

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Szeretem a pavlovát. Amikor lehetett még étterembe járni, és volt az étlapon, sokszor ezt választottam desszertként. Készítettem már itthon is, de még nem volt hozzá recept a blogon, ezt most pótlom. :) A húsvéti pavlova kívül roppanós, belül lágy. A vaníliás citromos, habos krém enyhe fanyarságával pedig remekül ellensúlyozza a habcsók édességét. Készítsd el te is a húsvéti pavlova tojás fészkeket a közelgő ünnepre.

husveti_pavlova_1.png

Hozzávalók (~14 dbhoz)

~A pavlovához~

4 db tojás fehérje
200 g porcukor
1 ek. étkezési keményítő
1 tk. ecet
1 csipet só

~A krémhez~

2 dl habtejszín
2 ek. porcukor
1 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor 
1 mk. szárított citromhéj
fél citrom szűrt leve
1 tasak por habfixáló (elhagyható)

Díszítéshez: drazsé tojások, színes tortadara
pavlova_tojasok_citromos_habbal.png

Így készül a húsvéti pavlova tojás fészek

  • A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket elkezdjük habosítani a csipet sóval. Amikor már kifehéredett, fokozatosan hozzáadjuk a keményítővel elkevert porcukrot és az ecetet, addig verjük, amíg kemény, fényes habot nem kapunk.
  • Sütőpapírral bélelt (én többször használatos, szilikonos sütőpapírt használtam) tepsire egy evőkanál segítségével kiporciózzuk az adagokat, hagyjunk köztük kb. 3 cm távolságot, majd szintén az evőkanál segítségével mindegyik tojáshab halom közepébe egy kis mélyedést formázunk, hogy enyhén ovális, tojásra hasonlító formát kapjunk. A mélyedés azért kell, mert majd abba kerül a krém réteg. 120 fokos sütőbe tesszük és sütőtől függően 45-55 perc alatt készre sütjük. Majd lezárjuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal és a sütőben hagyjuk kihűlni a pavlovákat.
  • Fontos! > A pavlovát el tudjuk készíteni hamarabb és ha kihűlt, egy jól záródó dobozba tárolható pár napig. A krém is elkészíthető pár órával hamarabb. Viszont a kész desszertet érdemes csak közvetlenül a fogyasztás/tálalás előtt összeállítani. Egyrészt, mert a krém meglágyítja a pavlova kemény külső, roppanós rétegét. Másrészt a díszítéshez használt cukor hamar megolvad, megpuhul a krémen.
  • A krémhez két edényt használunk. Az egyik edényben 1 dl tejszínből és 1 ek. procukorból kézi habverő segítségével kemény tejszínhabot készítünk.
  • A másik edényben 1 dl tejszín és 1 ek. porcukorból szintén kemény habot készítünk. Végül hozzáadjuk a szárított citromhéjat, a citrom szűrt levét és az 1 ek. vaníliás pudingport. Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágynak érzékeljük a kész habos krémünket, apránként hozzáadható a habfixáló. 
  • Végül tálalás előtt összeállítjuk a húsvéti pavlova tojásokat: 1-1 csapott ek. vaníliás-citromos hab és 1-1 csapott ek. tejszínhabot kanalazunk mindegyikbe, majd ráhelyezzük a drazsé tojásokat és megszórjuk a színes tortadarával. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! Itt tudod megvásárolni!

husveti_pavlova.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3616482240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása