Töltött tojás hajók
Ahoy captain!

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Megihletett a tengernél, majd a Balcsin töltött néhány nap. :D Ha így tálalod a töltött tojást, szerintem még a finnyás gyerekek is megeszik majd! Régi jól bevált családi recept, fogyaszthatjuk önmagában, vagy pl. a majonézes kukoricasaláta igen jól passzol hozzá. Előételnek, vendégvárónak szuper választás. Melegen és hidegen is isteni!

Hozzávalók

10 db tojás
1 csokor petrezselyem
2 kk. mustár
10 ek. tejföl + 1 ek. a tetejére
9 ek. zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
20 g vaj a sütéshez

1 zacskó nachos a díszítéshez

hajologos.png

Elkészítés:

1) A tojásokat min. 10 perc alatt forrásban lévő vízben keményre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, félbevágjuk őket és a sárgáját egy külön edénybe kikanalazzuk, a fehérjéket pedig a vajjal kikent tepsibe helyezzük.

2) A tojások sárgáját az apróra vágott petrezselyemmel, mustárral, tejföllel és a zsemlemorzsával krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3) Kiskanál segítségével belekanalazzuk a tojásfehérjékbe a tojáskrémet. A tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, majd mehet rá a reszelt sajt is. (a sajt a tetejéről elhagyható, a képen lévő 'hajókon' pl. nincs)

4) 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt díszíthetjük 1-1 db nachossal.

allohajologos.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.png Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6314079075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása