Túrófánk

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Túrófánk, vagy túrósfánk, mindegy, hogy hogyan nevezzük, úgyis az íze a lényeg. Meg persze az, hogy egyszerű elkészíteni és nagyon mutatós is. A túrófánkot nem kell sem keleszteni, sem dagasztani. A túrófánk a farsangi időszakban tökéletes desszert, nálunk már többször bizonyított. Mutatom, hogy hogyan készítem:

gyors_turofank.png

Hozzávalók (kb 30 db-hoz)

240 g búzafinomliszt
250 g túró (félzsíros)
150 g tejföl
2 db egész tojás
80 g kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
kis csipet só
olaj a sütéshez

cukros tejföl, porcukor és eperlekvár a tálaláshoz
turofank_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • A hozzávalókat a liszt kivételével egy nagy tálba összeöntjük és alaposan elkeverjük. Ha nagyon darabos a túró, akkor vagy kézzel gyúrjuk át, vagy egy villa segítségével törjük apróra. Végül keverjük hozzá a lisztet is és szobahőmérsékleten pihentessük 15 percig
  • Egy nagy lábosban melegítsük fel az olajat. Egy tésztaadagoló kanál, vagy fagyiadagoló (ha nincs ilyenünk, akkor egy sima evőkanál) segítségével szaggassuk a forró olajba a tésztát. Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert meg fognak dagadni! Az első pár darab után tudjuk beállítani az olaj hőmérsékletét, hogy ne égjen meg rögtön, de azért legyen megfelelően forró az olaj, hogy ne is szívja meg magát a túrófánk. Sütés közben a fánkok maguktól megfordulnak. Közepes hőfokon 5-6 percig süssük, amikor már mindenhol szép barna a tészta, vegyük ki az olajból és papírtörlőn csepegtessük le. Még melegen az igazi. :)
  • Keverhetünk ki hozzá porcukros tejfölt, kínálhatjuk eperlekvárral, de simán porcukorral is finom. Jó étvágyat hozzá!

turofank.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.pngBlogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1616388244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása