Tiramisu

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Saaajnos kénytelen voltam egymás után kétszer is elkészíteni, mert elsőre mire észbe kaptam, hogy le kéne fotózzam, már el is fogyott. Amúgy a tiramisu az egyik olyan desszert, amit majd minden héten meg bírnék enni. Nyáron különösen jólesik a hűvös, kellemesen krémes és intenzíven kávés ízű desszert. Ha a fülledt nyári napokon is valami édességre vágysz, nyugodtan állj neki, mert nagyjából fél óra alatt elkészíthető. Nekem bevált a szarvasi mascarpone dobozában található alaprecept, azt finomítottam és igazítottam a mi szánk íze szerint.

tiramisulogos1.pngHozzávalók:

500 g mascarpone
6 db tojás
6 ek cukor +2 ek a kávéba
2 tasak vaníliás cukor
1 nagy csomag babapiskóta
3 dl  fekete kávé
2 dl tej
3 ek rum
fél citrom reszelt héja
1 mk fahéj
díszítéshez kakaópor
tiramisulogos4.png
Elkészítés:

1) Első lépésként főzzük le a kávét, adjuk hozzá a tejet, a rumot és a 2 ek cukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni

2) Majd óvatosan válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, a fahéjat és a citrom reszelt héját és jól elkeverjük

3) A tojások fehérjét a maradék 2 ek cukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez

4) A babapiskótákat egyesével a kávéba mártjuk és egy üveg tál aljára helyezzük. Figyeljünk, hogy ne ázzon el teljesen! Ezután kenjünk a piskótára egy réteg mascarpone krémet. Addig rétegezzük a babapiskótát a krémmel amíg el nem fogy a krémük, de figyeljünk, hogy krémmel zárjuk a sort. Végezetül a tetejét szórjuk meg kakaóporral. Pár óra hűtés után fogyasszuk.

tiramisulogos3.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2814144921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása