Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Sztori: Saaajnos kénytelen voltam egymás után kétszer is elkészíteni, mert elsőre mire észbe kaptam, hogy le kéne fotózzam, már el is fogyott. Amúgy a tiramisu az egyik olyan desszert, amit majd minden héten meg bírnék enni. Nyáron különösen jólesik a hűvös, kellemesen krémes és intenzíven kávés ízű desszert. Ha a fülledt nyári napokon is valami édességre vágysz, nyugodtan állj neki, mert nagyjából fél óra alatt elkészíthető. Nekem bevált a szarvasi mascarpone dobozában található alaprecept, azt finomítottam és igazítottam a mi szánk íze szerint.
Hozzávalók:
500 g mascarpone
6 db tojás
6 ek cukor +2 ek a kávéba
2 tasak vaníliás cukor
1 nagy csomag babapiskóta
3 dl fekete kávé
2 dl tej
3 ek rum
fél citrom reszelt héja
1 mk fahéj
díszítéshez kakaóporElkészítés:
1) Első lépésként főzzük le a kávét, adjuk hozzá a tejet, a rumot és a 2 ek cukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni
2) Majd óvatosan válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, a fahéjat és a citrom reszelt héját és jól elkeverjük
3) A tojások fehérjét a maradék 2 ek cukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez
4) A babapiskótákat egyesével a kávéba mártjuk és egy üveg tál aljára helyezzük. Figyeljünk, hogy ne ázzon el teljesen! Ezután kenjünk a piskótára egy réteg mascarpone krémet. Addig rétegezzük a babapiskótát a krémmel amíg el nem fogy a krémük, de figyeljünk, hogy krémmel zárjuk a sort. Végezetül a tetejét szórjuk meg kakaóporral. Pár óra hűtés után fogyasszuk.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.