Hazafias sajtos és fűszeres kréker

Ez az ízletes kréker nagyon eteti magát. Gyorsan kész, hétköznap, ünnepnap, bármikor örülni fognak neki, ha ilyet készítesz :) Sima sajtosan is isteni, most március 15-ei nemzeti ünnepünk tiszteletére pirospaprikás és bazsalikomos verziót is készítettem, hogy legyen valami trikolor étel is a blogon, így sikerült:

hazafia_kreker_1.png

Hozzávalók

225 g liszt
200 g puha vaj
200 g reszelt parmezán (vagy más kemény sajt is jó)
2 tojássárgája
1 tk. só
2 tk. őrölt pirospaprika
2 tk. szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés

- A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját és egyneművé gyúrjuk a tésztát. Ezután három egyenlő részre osztjuk, az egyiket megszórjuk a pirospaprikával, másikat a morzsolt bazsalikommal és még egyszer alaposan összegyúrjuk, hogy jól elkeveredjen benne a fűszer

- A tészta gombócokat külön-külön fóliába csomagoljuk  és min. fél órára hűtőbe tesszük

- A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk a tésztáinkat, tetszőleges formájúra és nagyságúra kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Végül 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük

hazafia_kreker.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3914689478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása