Ez az ízletes kréker nagyon eteti magát. Gyorsan kész, hétköznap, ünnepnap, bármikor örülni fognak neki, ha ilyet készítesz :) Sima sajtosan is isteni, most március 15-ei nemzeti ünnepünk tiszteletére pirospaprikás és bazsalikomos verziót is készítettem, hogy legyen valami trikolor étel is a blogon, így sikerült:
Hozzávalók
225 g liszt
200 g puha vaj
200 g reszelt parmezán (vagy más kemény sajt is jó)
2 tojássárgája
1 tk. só
2 tk. őrölt pirospaprika
2 tk. szárított, morzsolt bazsalikom
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját és egyneművé gyúrjuk a tésztát. Ezután három egyenlő részre osztjuk, az egyiket megszórjuk a pirospaprikával, másikat a morzsolt bazsalikommal és még egyszer alaposan összegyúrjuk, hogy jól elkeveredjen benne a fűszer
- A tészta gombócokat külön-külön fóliába csomagoljuk és min. fél órára hűtőbe tesszük
- A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk a tésztáinkat, tetszőleges formájúra és nagyságúra kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Végül 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.