Sztori:
Főiskolás koromban egy hasonlóan borongós és hideg márciusi napon történt.... igazándiból egyáltalán nem emlékszem már, hogy milyen körülmények és előzmények között készült el először ez a csodálatosan finom és egyszerű süti, de azóta is folyton visszatapsolja a család, klasszikus kedvenc nálunk. Tipp: ha még most nekiálltok, simán lehet ezt majszolni akár az ebéd utáni kávéhoz, az esti filmnézéshez egy finom meleg tea mellé, vagy holnap reggelire, bár addigra egy tepsi nálunk simán elfogy :)
Hozzávalók
360 g porcukor
360 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 dl étolaj
9 db tojás
2 db vaníliáscukor
+ kb. 250 g bármilyen gyümölcs (pl. meggy, vagy barack)
Kiskanálnyi vaj a tepsi kikenéséhez
=============================
Elkészítés
1) A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a porcukorral és az étolajjal habosra keverem
2) A tojások fehérjét, a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verem (tipp: robotgéppel alacsony fokozaton kezdjük el verni, majd fokozatosan emeljük az erősségét, így csodálatos habot kapunk)
3) A lisztet összekeverem a sütőporral (tipp: még ízletesebb lesz a piskótánk, ha egy késhegynyi fahéjat is belekeverünk)
4) Az 1 és 3. pontban elkészített masszákat összeöntöm, jól elkeverem, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét is.
5) Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és rászórom a lisztbe megforgatott gyümölcsöt (azért kell lisztbe megforgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben) Nekem még volt a nyárról saját fagyasztott meggyem, úgyhogy azt használtam fel, de barackkal is nagyon finom. Friss vagy konzerv/befőtt gyümölcs is tökéletes hozzá.
6) 180 °C alsó-felső álláson kb. 45-50 percig sütöm. (33*22 cm-es, mély tepsiben sütöttem)Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész, óvatosan, lassan veszem ki a sütőből. A tepsiben hagyom kihűlni, ízlés szerint felvágom, tálalom.
Amire még szükséged lesz: robotgép, egy kiskanálnyi vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez, edények, konyhai mérleg, keverőkanál
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.