Kevert meggyes
A tökéletes vasárnapi süti. Szóval akkor jöjjön az ígért és remélem várva várt első receptem, fogadjátok szeretettel!

 

Sztori: 

Főiskolás koromban egy hasonlóan borongós és hideg márciusi napon történt.... igazándiból egyáltalán nem emlékszem már, hogy milyen körülmények és előzmények között készült el először ez a csodálatosan finom és egyszerű süti, de azóta is folyton visszatapsolja a család, klasszikus kedvenc nálunk. Tipp: ha még most nekiálltok, simán lehet ezt majszolni akár az ebéd utáni kávéhoz, az esti filmnézéshez egy finom meleg tea mellé, vagy holnap reggelire, bár addigra egy tepsi nálunk simán elfogy :)

Hozzávalók

hozzavalok.png

360 g porcukor

360 g rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só

3 dl étolaj

9 db tojás

2 db vaníliáscukor

+ kb. 250 g bármilyen gyümölcs (pl. meggy, vagy barack)

Kiskanálnyi vaj a tepsi kikenéséhez

=============================

Elkészítés

1)   A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a porcukorral és az étolajjal habosra keverem

2)   A tojások fehérjét, a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verem (tipp: robotgéppel alacsony fokozaton kezdjük el verni, majd fokozatosan emeljük az erősségét, így csodálatos habot kapunk)

3)  A lisztet összekeverem a sütőporral (tipp: még ízletesebb lesz a piskótánk, ha egy késhegynyi fahéjat is belekeverünk)

4)  Az 1 és 3. pontban elkészített masszákat összeöntöm, jól elkeverem, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét is.

5) Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és rászórom a lisztbe megforgatott gyümölcsöt (azért kell lisztbe megforgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben) Nekem még volt a nyárról saját fagyasztott meggyem, úgyhogy azt használtam fel, de barackkal is nagyon finom. Friss vagy konzerv/befőtt gyümölcs is tökéletes hozzá.

6) 180 °C alsó-felső álláson kb. 45-50 percig sütöm. (33*22 cm-es, mély tepsiben sütöttem)Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész, óvatosan, lassan veszem ki a sütőből. A tepsiben hagyom kihűlni, ízlés szerint felvágom, tálalom.

Amire még szükséged lesz: robotgép, egy kiskanálnyi vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez, edények, konyhai mérleg, keverőkanál

kevert_meggyes_piskota.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3213750078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása