Almás zellersaláta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A roppanós almás zellersaláta a zeller karakteres íze miatt a különlegesebb saláták közé tartozik, de egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Az alma mellett került még bele dió és Anikó sajt is és az egészet egy finom tartármártással kevertem össze.

almas_zellersalata_recept_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 adag)

1 közepes piros alma
1 kisebb zeller gumó (kb. 150-200 g)
150 g Anikó sajt
1 marék dúrvára tört dió

~ A tartármártáshoz ~

8 ek. tejföl
4 ek. majonéz

1 ek. mustár
1 csapott ek. cukor1 ek. fehérbor
só, bors

finom_almas_zellersalata_1.png

Így készül az almás zellersaláta

  • Első lépésként elkészítjük a tartármártást. Fentebb leírtam a hozzávalókat és hogy én körülbelül milyen mennyiségekkel készítem. De ez nem szentírás! Ha te például édesebben szereted, nyugodtan tegyél bele több barnacukrot. Ha pikánsabban, akkor tegyél bele több mustárt. Ha pedig szeretnéd, hogy bővebb legyen a mártás a salátán, keverj hozzá plusz tejfölt és majonézt.
  • A zeller gumót megpucoljuk és vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk, megsózzuk és pár percre félretesszük, hogy a zeller kicsit megpuhuljon. Az almát megmossuk (nem szükséges megpucolni) és szintén felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk. Érdemes egyből hozzákeverni a tartármártáshoz, hogy ne barnuljon meg. A sajtot felkockázzuk, a diót durvára törjük.
  • Végül a zellert, a diót és a sajtot is hozzákeverjük a tartármártáshoz, lefedjük és min.1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

almas_zellersali.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7316432398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása