Báránybőrbe bújt répatorta
annyira cuki, hogy beeeelehalok!

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Hamarosan itt a Húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)

Hozzávalók

  ~ a tésztához ~

45 dkg finomliszt

45 dkg reszelt sárgarépa

30 dkg kristálycukor

15 dkg darált dió

4 db tojás

1 csomag sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

kb. 2 dl olaj

  ~ a krémhez ~

12 dkg margarin

25 dkg natúr krémsajt (én mascarponéval készítettem)

2 csomag vaníliás cukor

  ~ a díszítéshez ~

450 g fehér fondant (Dr. Oetker)

1 zacskó fehér pillecukor (a fülecskékhez lehet 1-1 db rózsaszín, de ez elhagyható)

1 kocka étcsoki és 1 szem rózsaszín cukorka

===========

Elkészítés

~ tészta ~

1) A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük

2) Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen

3) A reszelt répának mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét

4) Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük

5) A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához

6) Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (~23 cm) tortaformába öntjük és 170 °C fokon kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük és a formában hagyjuk kihűlni.

~ krém ~

7) A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.

8) A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbe kenjük a maradék krémmel.

~ díszítés ~

9) A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat. (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos hogy maradni fog) A pillecukrokat ha nagyobbak félbevágjuk és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (elrendezés minta lásd a lenti fotón) Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)

Tipp: Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek :) Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését :D

baresz.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3213752438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása