Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Hamarosan itt a Húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)
Hozzávalók
~ a tésztához ~
45 dkg finomliszt
45 dkg reszelt sárgarépa
30 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
kb. 2 dl olaj
~ a krémhez ~
12 dkg margarin
25 dkg natúr krémsajt (én mascarponéval készítettem)
2 csomag vaníliás cukor
~ a díszítéshez ~
450 g fehér fondant (Dr. Oetker)
1 zacskó fehér pillecukor (a fülecskékhez lehet 1-1 db rózsaszín, de ez elhagyható)
1 kocka étcsoki és 1 szem rózsaszín cukorka
===========
Elkészítés
~ tészta ~
1) A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük
2) Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen
3) A reszelt répának mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét
4) Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük
5) A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához
6) Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (~23 cm) tortaformába öntjük és 170 °C fokon kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük és a formában hagyjuk kihűlni.
~ krém ~
7) A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
8) A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbe kenjük a maradék krémmel.
~ díszítés ~
9) A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat. (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos hogy maradni fog) A pillecukrokat ha nagyobbak félbevágjuk és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (elrendezés minta lásd a lenti fotón) Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)
Tipp: Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek :) Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését :D
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.