Mandulás kávétorta

Sztori: Szülinapos kávéimádó Apukámnak készítettem el ezt a tortát, és igazi sikert arattam vele még a nem kávéimádók körében is :) Egy szárnyait bontogató konyhatündérnek pedig mi is lehetne nagyobb elismerés, minthogy mindenki kért repetát! :) Szóval, ha ismertek olyat, aki szereti a kávét, vagy te magad vagy nagy rajongója, javaslom, hogy mihamarabb készítsd el ezt a receptet, mert tényleg mennyei! Az inspirációt a Nők Lapja Konyha Desszertben található recept adta.

Hozzávalók

  ~ a tésztához ~

6 db tojás

12 dkg kristálycukorkaves_szelet.png

12 dkg liszt

5 dkg darált mandula

fél csomag sütőpor

  ~ a krémhez ~

2 dl lefőzött presszókávé

2 dl tej

2 teáskanál őrölt kávé

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

20 dkg Rama Vajas Íz                                                           

3 evőkanál krémlikőr (én Baileyst használtam)

  ~ a díszítéshez  ~

10 dkg szeletelt, pörkölt mandula

==========

Elkészítés

~ tészta  ~

1) A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a darált mandulával és sütőporral elkevert lisztet is.

2) A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük és 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (alsó-felső álláson). Tűpróbával ellenőrizzük.

3) Ha kihűlt vízszintesen 3 lapba vágjuk

~ krém  ~

4) A krémhez felforraljuk a kávét az 1 dl tejjel, őrölt kávéval és a kristálycukorral. Majd besűrítjük a maradék 1dl tejjel alaposan elkevert vaníliás pudingporral. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

5) Amikor kihűlt habosra dolgozzuk a nagyon puha Rama Vajas Ízzel és a krémlikőrrel.

6) Két rétegben betöltjük a tortát, úgy, hogy maradjon a tetejére és a szélére is, ahová vékonyan visszük fel a krémet. Végül az oldalát és a tetejét is beborítjuk a szeletelt pörkölt mandulával. Hűtőbe tesszük és legalább egy órát hagyjuk dermedni.

mandulas_kavetorta.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7113776844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása