Reggelizz úgy, mint egy király!
Laktató szendvics variációk eperrel

Sztori: Már régóta tudható, hogy az édes ízek nagyon is jól megférnek a sóssal. Ezért tettem egy próbát és elkészítettem ezeket a rafinált és merész szendvics kombinációkat. Avokádókrém eperrel vagy földimogyoróvajas epres szendvics? Kóstolás után ismét kiderült, hogy bátran lehet kísérletezni a hozzávalókkal, mert így csupa finomság és különlegesség kerülhet a tányérunkra és a pocakunkba is. Tipp: Ezek a szendvicsek annyira mutatósak, hogy ha elkészíted és lefotózod őket, garantáltan dőlni fognak a likeok az Instagram oldaladra :)

Hozzávalók:

Sokmagvas bagett avokádókrémmel és eperrel
sokmagvas bagett
1 érett avokádó
fél lilahagyma apróra vágva
fél lime és fél citrom leve
pár szál petrezselyem
néhány szem eper
só, bors ízlés szerint

avokados.png

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk és a kikanalazott belsejét villával apróra törjük. Meglocsoljuk a lime és a citrom levével, majd ízlés szerint ízesítjük a többi hozzávalóval. Friss kenyérre kenjük, majd eperszeleteket helyezünk rá. 

avokadoeper.png

Földimogyoróvajas epres szendvics
teljes kiőrlésű barna kenyér
földimogyoróvaj krém
eper kompót
néhány szem friss eper
szeletelt földimogyoró

eprescsoda.png

Elkészítés: 

A friss és ropogós kenyerünket megkenjük a földimogyoróvajjal, majd rákanalazzuk az eper kompótot és a felszeletelt friss epret is, végül megszórjuk a szeletelt földimogyoróval. Egyszerű, de nagyon ízletes szendvics, ami már csak úgy lehetne menőbb, ha a kenyeret is én sütöttem volna hozzá :D

eper_es_kulacs.png

Köszönet a csodás képekért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalaimon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1513908164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása