Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Se nem tejbegríz, se nem sima puding, a tápióka gyöngyből készült desszertet Te is biztosan szeretni fogod! Fogyaszd hidegen, vagy melegen, ahogy éppen kedved tartja :)
Hozzávalók: (kb. 2 adag)
6 dl kókusztej
6 ek. tápióka gyöngy
1 ek. méz
1 mokkáskanál fahéj
Málna, áfonya
Elkészítés:
1) A tápióka gyöngyöt összekeverem a kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet
2) Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet!
3) Ízesítsd mézzel vagy fahéjjal, önmagában natúr, semleges íze van. A friss bogyós gyümölcsök szuper jól passzolnak hozzá. Ettem már lekvárral, kevertem bele kókuszreszeléket, kakaót, sokféle képen variálható.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.