Az új kedvencem: tápióka puding

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Se nem tejbegríz, se nem sima puding, a tápióka gyöngyből készült desszertet Te is biztosan szeretni fogod!  Fogyaszd hidegen, vagy melegen, ahogy éppen kedved tartja :)  

Hozzávalók: (kb. 2 adag)

6 dl kókusztej

6 ek. tápióka gyöngy

1 ek. méz

1 mokkáskanál fahéj

Málna, áfonya

tapiblogra2.png

Elkészítés:

1) A tápióka gyöngyöt összekeverem a kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet

2) Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet!

3) Ízesítsd mézzel vagy fahéjjal, önmagában natúr, semleges íze van.  A friss bogyós gyümölcsök szuper jól passzolnak hozzá. Ettem már lekvárral, kevertem bele kókuszreszeléket, kakaót, sokféle képen variálható.

tapiblogra.png Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6914050838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása