Gombaleves vadrizzsel

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

 

A téli hónapokban sokszor nem is vágyunk más ételre, mint egy kiadós levesre. Ennek a sűrű, laktató gombalevesnek a gerincét a friss csiperkegomba és a vadrizs mix adja, de ezen alapanyagok mellett is sok finomság került még bele.

gombaleves_vadrizzsel_gastrotherapy.png

Hozzávalók (6 főre)

300 g csiperke gomba
3 közepes sárgarépa
3-4 szál szárzeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vadrizs mix
kis csokor friss petrezselyem
2 dl főzőtejszín
1,8 l alaplé (vagy víz és 2 db erőleves kocka)
só, bors, szárított kakukkfű és zsálya, őrölt gyömbér, chili ízlés szerint
2 ek. olívaolaj

gombaleves_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • Mossuk meg és karikázzuk fel a gombát, sárgarépát és szárzellert, a vöröshagymát pedig vágjuk apróra
  • Az olívaolajat hevítsük fel egy nagy lábosban, majd adjuk hozzá a felvágott hagymát, szárzellert és répát, majd kevergetve főzzük 6-8 percig
  • Ezután mehet bele a gomba és fokhagymanyomóval nyomjuk rá a fokhagymát is. Közepes lángon főzzük addig, amíg a gomba aranybarna nem lesz, ez is nagyjából 6-8 perc
  • Majd öntsük hozzá a rizst és 1-2 percig keverve főzzük, amíg enyhén megpirul
  • Öntsük fel az alaplével (vagy vízzel elkevert leveskockával) és adjuk hozzá a fűszereket (én 2 tk. sót, fél mk. őrölt borsot, 2 mk. szárított kakukkfüvet, 1 mk. szárított zsályát, késhegynyi chilit, gyömbér és fokhagymaport adtam hozzá)
  • Forraljuk fel, majd lefedve 45-55 percig főzzük lassú lángon, néha megkevergetve, illetve addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Figyeljük rá, hogy a leves végig gyöngyözzön
  • A legvégén adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejszínt, ismét forraljuk fel. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT
csiperkegomba_leves_rizzsel.png

A receptet @dishingouthealth képe inspirálta.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6316401382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása