Túrógombóc
sok tejföllel és még több porcukorral

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Véleményem szerint ez a fenséges desszert jó sok tejföllel és porcukorral az igazi! Persze ízlések és pofonok, a lényeg, hogy ez a verzió könnyed, puha és ízletes, és ha az alap jó, a többi már csak ráadás. :)
turogomboc2logos.png

Hozzávalók: (kb. 10  db normál méretű gombóc lesz belőle)

500 g túró 
3 ek. gríz
2 ek. liszt
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
tejföl, porcukor
250 g zsemlemorzsa
1 kk. vaj
kristálycukor

Zsemlemorzsafürdő előtt strandolnak a félkész túrógombóckák, mókáztam az instagrammon :)

turomoka.png

Így készül a tökéletes túrógombóc

  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd keverjük el benne a zsemlemorzsát és közepes lángon pirítsuk aranybarnára. Ha kész, vegyük le a tűzről  és ízesítsük kristálycukorral 
  • A túrót, grízt, lisztet és a vaníliás cukrot összegyúrom a tojás sárgájával
  • Egy másik tálban a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a masszához, ezután tetszés szerinti méretű gombócokat formálok belőle
  • Egy nagy lábosban felforralunk kb. 2-3 liter vizet. Ha felforrt, óvatosan belehelyezzük a gombócokat és min. 5 percig főzzük, vagy amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ha elkészültek, a vízből kivéve forgassuk meg a zsemlemorzsában. Tipp: a tetejére szánt tejfölt én mindig kikeverem egy kis vízzel és porcukorral, így még lágyabb és könnyedebb öntettel koronázhatjuk meg pompás desszertünket :)

Arra kérem azokat a kedves olvasóimat és követőimet, akik úgy gondolják, támogatni tudják és szeretnék a munkámat, hívjanak meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

turogomboc1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4114084227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása