Mikulásváró kávés forrócsoki

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Kedves Mikulás, ha megszomjaznál, 70%-os csokoládéból készült, házi tejszínhabbal díszített forrócsokival várunk. Egy adag Cafissimo Espresso Cinnamon Roll kávé is került bele, hogy bírd az egész estés fentlétet. To-Go kávésbögrébe tettem neked, jó lesz majd a szánon elkortyolni. Nagyon várunk már. 

Ui: a kávés pillecukrot se felejtsd el megkóstolni! :)

kaves_forrocsoki_mikulas.png

Hozzávalók (2 főre)

240 ml tej
50 g forró csokoládé cseppek
2 adag Cafissimo Espresso Cinnamon Roll kávé
2 dl 30%-os habtejszín
1 tasak habfixáló
2 ek. porcukor

A díszítéshez: őrölt fahéj, fahéj rúd, csokoládé cseppek, ehető dekorgyöngyök

kaves_forrocsoki_gastrotherapy.png

A bejegyzés a Tchibo Magyarország támogatásával készült.

Elkészítés

  • A hideg habtejszínt egy edényben a porcukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor már alakul a jó állaga, lassan hozzákeverjük a habfixálót is
  • Hőálló edényben forróra melegítjük a tejet, majd hozzáadjuk a csokicseppeket és tejhabosítóval habosra keverjük. Elfelezzük két ünnepi min. 2,5 dl-es bögrébe (Vagy környezetbarát, többször használatos elviteles bögrébe) és mindkettőhöz hozzáöntünk 1-1 adag frissen főzött kávét.
  • Rákanalazzuk a tejszínhabot (vagy habzsák segítségével rányomjuk) és ízlés szerint díszítjük. A tökéletes ünnepi kényeztetéshez aprósüteménnyel, vagy kávés pillecukorral kínáljuk.

A Tchibo Magyarország 2020-as ünnepi kínálatát ide kattintva érheted el.

Boldog, békés ünnepeket!

unnepi_kaves_forrocsoki.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5716309684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása