Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Sztori: Egy igazi Jolly Joker süteményt hoztam nektek, ami omlós tésztájával és az érett őszibarack ízével mindenkit levesz a lábáról. Ha nem hiszed, tegyél egy próbát :) Ráadásul abszolút cifrázásmentes és sokkal gyorsabban elkészült, mint a korábbi Almás pitém. Érdemes kihasználni, hogy nyáron a természet folyamatosan érleli nekünk a finomabbnál finomabb gyümölcsöket: sárgabarackkal, körtével, almával és szilvával is isteni finom lehet!Összetevők:
~ a tésztához ~
260 g liszt
130 g hideg vaj
60 g porcukor
2 ek. tejföl
1 csipet só
~ a töltelékhez ~
4 db közepes őszibarack
2 ek cukor
1 ek étkezési keményítő
1 kk vaníliás pudingpor
fahéj ízlés szerint
~ Díszítéshez: szeletelt mandula, 1 tojás felverve, kevés barna cukor
Elkészítés:
1)A tésztához a lisztet a sóval és a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot, majd gyors mozdulatokkal homogén tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük
2) Amig pihen a tésztánk az őszibarackokat megmossuk, felszeleteljük (vagy kockára is vághatjuk) és egy edényben összekeverjük a cukorral, keményítővel, pudingporral és a fahéjjal
3) Egy tepsibe helyezett, enyhén meglisztezett sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat és a közepére helyezzük a tölteléket. A szélein kb. 5-5 cm hagyjunk szabadon, ezt fogjuk majd óvatosan visszahajtogatni
4) Hajtogatás után kenjük meg a piténk széleit a felvert tojással, majd szórjuk rá a szeletelt mandulát és a barnacukrot is
5) 180 °C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A fantasztikus illatok és a guszta látvány kontójára írható, hogy nálunk ez a süti nem jutott el a teljes kihülés fázisáig :D
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.