Nyári gyümölcsös torta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Hiába a kánikula én újra sütöttem. Mondjuk a melegtől beállt bágyadtságom egy másodperc alatt elmúlt, amikor mértem volna ki a lisztet és a csomagot kibontva kiszaladt belőle, mit kiszaladt, egyenesen felém ugrott egy kb. 1,5 cm-es fekete pók!!! Volt ám sikítozás a konyhában! :D Még mindig kiráz a hideg, ha rágondolok. De aztán a pók eliszkolt, én pedig - bár sűrűn körbenézve -, de elkészítettem ezt a fincsó tortát.

gyumislogos3.pngHozzávalók:

~ A tésztához ~
200 g liszt
100 g vaj
100 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 db tojás
8 ek. tej
0,5 tasak sütőpor
1 csipet só

~ A krémhez ~
1 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
4 dl tej

~ A tetejére ~
1 tasak expressz zselatin fix (színtelen)
gyümölcsök: szeder, barack, áfonya, ribizli
gyumislogos2.png
Elkészítés

1) A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pedig a cukorral, vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük

2) A sütőport elkeverjük a liszttel és a tejjel felváltva hozzákeverjük a tojássárgája masszához

3) Végezetül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

4) Kivajazott, lisztezett kb. 27 cm-es gyümölcs pite formába simítjuk a tésztát és 180 °C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük

5) Amíg sül a tésztánk a pudingport összekeverjük a tejjel. Fontos, hogy legalább 1 dl tejjel kevesebbet tegyünk az a tasakon jelzett mennyiséghez képest, hogy ne legyen túl híg a puding

5) Ha megsült és teljesen kihűlt a tésztánk, kanalazzuk a tetejére a pudingport, és tetszőlegesen díszítsük a kedvenc gyümölcseinkkel. Végezetül egyenletesen borítsuk be a gyümölcsöket az átlátszó zselatinnal. Hidegen fogyasszuk.gyumislogos1_1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9614173541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása