Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Sztori: Hiába a kánikula én újra sütöttem. Mondjuk a melegtől beállt bágyadtságom egy másodperc alatt elmúlt, amikor mértem volna ki a lisztet és a csomagot kibontva kiszaladt belőle, mit kiszaladt, egyenesen felém ugrott egy kb. 1,5 cm-es fekete pók!!! Volt ám sikítozás a konyhában! :D Még mindig kiráz a hideg, ha rágondolok. De aztán a pók eliszkolt, én pedig - bár sűrűn körbenézve -, de elkészítettem ezt a fincsó tortát.
Hozzávalók:
~ A tésztához ~
200 g liszt
100 g vaj
100 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 db tojás
8 ek. tej
0,5 tasak sütőpor
1 csipet só
~ A krémhez ~
1 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
4 dl tej
~ A tetejére ~
1 tasak expressz zselatin fix (színtelen)
gyümölcsök: szeder, barack, áfonya, ribizliElkészítés
1) A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pedig a cukorral, vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük
2) A sütőport elkeverjük a liszttel és a tejjel felváltva hozzákeverjük a tojássárgája masszához
3) Végezetül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
4) Kivajazott, lisztezett kb. 27 cm-es gyümölcs pite formába simítjuk a tésztát és 180 °C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük
5) Amíg sül a tésztánk a pudingport összekeverjük a tejjel. Fontos, hogy legalább 1 dl tejjel kevesebbet tegyünk az a tasakon jelzett mennyiséghez képest, hogy ne legyen túl híg a puding
5) Ha megsült és teljesen kihűlt a tésztánk, kanalazzuk a tetejére a pudingport, és tetszőlegesen díszítsük a kedvenc gyümölcseinkkel. Végezetül egyenletesen borítsuk be a gyümölcsöket az átlátszó zselatinnal. Hidegen fogyasszuk.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.