Sütőtökös tökmagos füstölt sajtos muffin

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ősszel a sütőtököt nagyon sokféle verzióban feldolgozhatjuk, nálam most ez a sós finomság készült belőle. A sütőtök, a tökmag és a füstölt sajt ízei nagyon jól kiegészítik egymást, vibráló narancs színével pedig bármelyik halloween bulin is megállja a helyét. 

Hozzávalók (12 db-hoz)

800 g sütőtök
300 g liszt
60 g vaj

50 g reszelt füstölt sajt
30 g durvára tört tökmag
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1, 5 kk só

sutotokos_muffin_logos.png

Elkészítés

1) A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, majd puhára sütjük (200°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc) Mikor elkészült a héjából kikaparva turmix segítségével pürésítjük

2) Hozzákeverjük a tojásokat, majd a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a reszelt füstölt sajtot, a durvára tört tökmagot is belekeverjük, végezetül pedig mehet a masszánkhoz az olvasztott vaj is, amivel még egyszer alaposan összekeverjük 

3) A muffin formákat picit kivajazzuk, majd egyenlő mennyiségben belekanalazzuk a tésztát. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük

sutotokos_muffin_logos_2.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1814318123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása