Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Utolsó pillanatos, sütés nélküli ünnepi desszert ötlet, vagy gasztro ajándék, esetleg mindkettő :) A hozzávalók jó eséllyel még a közeli, kis éjjel nappali boltokból is beszerezhetők. A készítésébe bevonhatjuk a gyerekeket is, egyedül a külső csoki réteg mártogatása és száradása időigényes, de ezzel együtt is viszonylag gyorsan megvan. Nagyon finom, érdemes kipróbálnod!
Hozzávalók (kb.30 db 22 g-os golyócskához)
200 g darált háztartási keksz
240 g sűrű baracklekvár
150 g dió50 g porcukor
1 ek. kakaó
1 ek. rum, vagy rumaroma
2 csomag vaníliás cukor
~ A burkolathoz ~
150 + 50 g jó minőségű étcsokoládé
1 ek. étolaj
Elkészítés
- A zserbó golyó hozzávalóit lemérjük és egy nagy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se túl kemény az állaga. Mivel a lekvár lehet, hogy folyékonyabb, ezért hagyjuk a masszánkat pár percet állni és ha szükséges tegyünk még hozzá egy kevés darált kekszet
- Formázzunk belőle golyókat és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe legalább 10 percre, hogy kicsit megdermedjen
- A burkolathoz vízgőz fölé helyezett edényben olvasszuk meg a 150 g csokoládét az 1 ek. étolajjal. Ha megolvadt, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a maradék 50 g csokoládét is. Kevergessük addig, amíg az is teljesen fel nem olvad
- A hűtőből kivett golyókat villa segítségéve egyenletesen forgassuk bele az olvadt csokiba, majd óvatosan helyezzük sütőpapírra. Így száradás után lesz egy kis talpa, de nálunk senki sem reklamált a rajta lévő plusz csokiért :) A golyók tetejét díszíthetjük egy kevés darált dióval, vagy ehető cukorkával. Hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni. Tipp: száradás után ne kézzel nyúljunk hozzá, mert akkor ujjlenyomatos lesz, hanem például egy habkártya segítségével óvatosan helyezzük át a sütőpapírról a bonbon papírba
Boldog, egészséges ünnepeket kívánok!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Melinda
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.