Rumos zserbó golyók

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Utolsó pillanatos, sütés nélküli ünnepi desszert ötlet, vagy gasztro ajándék, esetleg mindkettő :) A hozzávalók jó eséllyel még a közeli, kis éjjel nappali boltokból is beszerezhetők. A készítésébe bevonhatjuk a gyerekeket is, egyedül a külső csoki réteg mártogatása és száradása időigényes, de ezzel együtt is viszonylag gyorsan megvan. Nagyon finom, érdemes kipróbálnod! 

zserbo_golyok_gastrotherapy.png

Hozzávalók (kb.30 db 22 g-os golyócskához)

200 g darált háztartási keksz
240 g sűrű baracklekvár
150 g dió50 g porcukor
1 ek. kakaó
1 ek. rum, vagy rumaroma
2 csomag vaníliás cukor

~ A burkolathoz ~
150 + 50 g jó minőségű étcsokoládé
1 ek. étolaj

unnepi_zserbogolyok.png

Elkészítés

  • A zserbó golyó hozzávalóit lemérjük és egy nagy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se túl kemény az állaga. Mivel a lekvár lehet, hogy folyékonyabb, ezért hagyjuk a masszánkat pár percet állni és ha szükséges tegyünk még hozzá egy kevés darált kekszet
  • Formázzunk belőle golyókat és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe legalább 10 percre, hogy kicsit megdermedjen
  • A burkolathoz vízgőz fölé helyezett edényben olvasszuk meg a 150 g csokoládét az 1 ek. étolajjal. Ha megolvadt, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a maradék 50 g csokoládét is. Kevergessük addig, amíg az is teljesen fel nem olvad
  • A hűtőből kivett golyókat villa segítségéve egyenletesen forgassuk bele az olvadt csokiba, majd óvatosan helyezzük sütőpapírra. Így száradás után lesz egy kis talpa, de nálunk senki sem reklamált a rajta lévő plusz csokiért :) A golyók tetejét díszíthetjük egy kevés darált dióval, vagy ehető cukorkával. Hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni. Tipp: száradás után ne kézzel nyúljunk hozzá, mert akkor ujjlenyomatos lesz, hanem például egy habkártya segítségével óvatosan helyezzük át a sütőpapírról a bonbon papírba

Boldog, egészséges ünnepeket kívánok! 

zserbo_golyo.png

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5216353020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása