Általában ez történik, amikor túl sok főzős műsort nézek. Beindul a fantáziám és igyekszem valami kreatív és egyedi ételt alkotni. Most egy különleges desszertet álmodtam meg, aminek az alapját a grillen készült, enyhén karamellizált gyümölcsök adják, fahéjas lágy tejszínhabbal, roppanós kakaós granolával és vékonyan csurgatott mézzel, valamint friss mentalevelekkel és ehető virágszirmokkal tálalva. Íme:
Grillezni nem csak húsokat és zöldségeket lehet. Ha kipróbálod ezt az egyszerű receptemet te is megízlelheted, hogy a gyümölcsök is milyen szuper finomak grillezve! Remek nyalánkság készíthető belőlük, ami bármilyen étkezést megkoronázhat. Érdemes még frissen, langyosan tálalni, úgy az igazi.
A BEJEGYZÉS A GEORGE FOREMAN MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.
Hozzávalók
1 közepes méretű érett ananász
1 db alma (piros, édes fajtájú)
5 szem nagyobb eper
1 dl 30%-os habtejszín
1 ek. porcukor
1 kk. fahéj
1 ek. kakaós granola
1 ek. akácméz
0,5 dl olaj
Díszítésnek: mentalevelek, ehető virágok, akácméz
A kültéri és beltéri grillemen szép időben a kertben, vagy a teraszunkon, esős és hideg időben a konyhámban is könnyedén elkészíthetem az ínycsiklandozó grill fogásokat.
Most érdemes George Foreman grillt vásárolnod! Regisztrálj a heti nyereményekért a 8 db Russell Hobbs rizsfőző és pároló edény egyikéért valamint az élményajándékokért!
Részletek és regisztráció: https://www.gf-nyeremeny.hu/
Elkészítés
- Az ananászt megpucoljuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az almát és az epreket mossuk meg, majd az almát az ananászhoz hasonlóan vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Az eper szemeket tisztítsuk meg a zöld levelektől és vágjuk félbe
- A habtejszínhez egy tálban keverjük hozzá a fahéjat és a porcukrot, majd kézi habverő segítségével habosítsuk tejszínhab állagúvá
- Kapcsoljuk be a grillsütőnket maximális erősségűre. Általában ezek a készülékek pár perc alatt felforrósodnak. Ilyenkor érdemes nagyon vékonyan, semleges ízű olajjal átkenni a grill lapját, hogy ne tapadjanak le a gyümölcsök.
- Az eper gyorsan, az ananász és az alma szeletek kb 8-10 perc alatt elkészülnek. Helyezzük egy tányérra a grillezett gyümölcseinket, evőkanál segítségével halmozzuk rá a fahéjas tejszínhabot és a granolát, majd vékonyan csurgassuk rá az akácmézet. A tányérokat díszíthetjük mentalevelekkel és ehető virágokkal (pl. árvácska) is. Tipp: kánikulában a tejszínhab helyett kínálhatunk hozzá vaníliafagyit. Grillezve a banán és a nektarin is nagyon finom, próbáld ki grillezve ezeket a gyümölcsöket is!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.