Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Egy olyan különleges ünnepi pohárdesszertet mutatok most nektek, amivel biztosan le tudjátok nyűgözni a családot, barátaitokat. Hűvösen lágy kávés hab, enyhén fanyar, rumos meggy réteg, vékony piskóta lapok között. Elsőre hosszúnak tűnhet a recept, de egyik elemet sem nehéz elkészíteni, bátran álljatok neki! :)
Hozzávalók ( 4 adag)
~ A vizes piskótához ~
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
3 ek. langyos víz
~ A kávéhabhoz ~
400 ml 30%-os habtejszín
50-100 ml kávé
4 ek. porcukor
2 tasak habfixáló
~ A meggyes raguhoz ~
400 g magozott meggybefőtt
4 ek. kristálycukor
1 mk. fahéj
2 ek. rum, vagy rumaroma
Díszítéshez: szeletelt mandula, csokiforgács
A bejegyzés a Tchibo Magyarország támogatásával készült.
Elkészítés
Piskóta:
- A tojásfehérjét a cukor 1/3-ával nagyon kemény habbá verjük, félretesszük
- A két tojássárgáját előbb a 3 evőkanál vízzel, majd a 2/3-ad rész cukorral sűrű krémmé verjük, hozzászitáljuk a lisztet, végül pedig óvatosan belekeverjük a már felvert cukros habot. Sütőpapírral bélelt tepsire nagyjából 1 ujjnyi vastagon rásimítjuk és 180 °C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni
Kávéhab:
- A hideg habtejszínt egy edényben a porcukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor már alakul a jó állaga, lassan hozzákeverjük a habfixálót is. Végül kis adagokban öntsük hozzá a már kihűlt kávét, ügyelve, hogy csak annyi kerüljön bele, ami mellett még szépen megtartja a hab állagát. (használjunk ünnepi, ízesített kávét, például (Cafissimo Espresso Cinnamon Roll vagy Tiramisu ízű kávékapszulát) Habzsákba töltjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük
Meggyes ragu:
- Leszűrjük a meggybefőttet, de a levét ne öntsük ki! Tegyük egy edénybe a meggyet a cukorral, a fahéjjal és kb. fél dl meggylével együtt és forraljuk fel. Ezután öntsük hozzá a rumot is és főzzük még pár percig. Ügyeljünk rá, hogy mindig legyen egy kevés meggylé alatta, ha elpárolgott, öntsünk még hozzá. Nem baj, ha híg marad a végén, hiszen a piskóta lapokat kellemesen átitatja, megpuhítja majd a rumos meggylé.
Összeállítás
- A kihűlt piskótából kiszúró segítségével formázzunk a poharunk nagyságához igazodó korongokat.
- Egy piskótalapot tegyünk a pohár aljára, arra kanalazzuk a meggy ragut, majd erre kerül a kávéhab. Majd ismételjük meg a rétegeket még egyszer. A pohárdesszert tetejére szórjuk szeletelt mandulát, csokiforgácsot. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Jó étvágyat hozzá!
Boldog, békés ünnepeket!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Melinda
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.