Szicíliai padlizsános fusilli
Recept és élménybeszámoló. Kipróbáltam milyen egy páraelszívóval integrált indukciós főzőlapon főzni

Ismét egy új kihívás, amire nagy izgalommal készültem, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Néhány hete érkezett a hír, hogy lehetőséget kaptam egy nyilvános főző bemutatóra, az ELICA roadshow keretein belül. A felkérés alapján valamilyen olaszos, könnyen, gyorsan elkészíthető étellel kellett készüljek, amihez elegendő a szupermodern NikolaTesla páraelszívóval integrált főzőlap használata és nagyjából mindenki fogyaszthatja, finom, ízletes és a nyári melegben is jólesik.

Hüm. Sokat törtem a fejem, hogy mit készítsek. Segítségül hívtam jó barátnőmet, Ildikót (alias Szizi művek) akivel közösen ötleteltünk. Ildi férje olasz és az autentikus olasz ételekben nagyon toppon van. Ezúton is köszönöm neki a hasznos tippjeit és instrukcióit :)

padlizsanos-paradicsomos_teszta1_1.png

Végül ezt a padlizsános-paradicsomos alapú, olíva- és kapribogyóval felturbózott tésztát készítettem el az ELICA magyarországi roadshowjának budaörsi állomásán. 

Az ELICA mozgó bemutatóterme Budaörsön, a Mömax parkolójába állt. Kívülről is szép volt a lakk fekete kamion, de belülről egyenesen pazar látvány fogadott minket:

elicabusz.jpg

elicabusz1.jpg

elica_busz3.png A bemutatóteremben megtekinthetőek és kipróbálhatóak voltak működés közben a piacvezető, professzionális NikolaTesla páraelszívóval integrált indukciós főzőlapok is.

Hozzávalók (5 főnek)

1,5 padlizsán
500 g fusilli tészta
5 gerezd fokhagyma
60 g zöld olajbogyó
2 ek. kapribogyó
800 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
25 g fenyőmag
60 g juhtúró
2 ek. olívaolaj
6-8 friss bazsalikomlevél
őrölt bazsalikom ízlés szerint
só, bors, cukor ízlés szerint 
reszelt parmezán
elica_roadshow.png

elica2.png

Elkészítés

  • A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk, majd alaposan megsózzuk és félretesszük pihenni
  • A fokhagymát megpucoljuk és a gerezdeket egy kés lapjával (vagy ha nem akarunk nagy darabokat, akkor fokhagymanyomóval) összezúzzuk
  • Az olívabogyókat lecsöpögtetjük és négy részre vágjuk, a kapribogyókat is érdemes már most lecsöpögtetni és egy külön kis tálba félretenni
  • A fenyőmagot egy kis serpenyőben pirítsuk át és szintén tegyük félre. A bazsalikom levelek megmosásával és megszárításával nagyjából a végére is értünk az előkészületeknek
  • minimum 15 perc pihentetés után alaposan mossuk át a padlizsánt és egy papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges vizet. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a fokhagymákat. 1-2 perc után mehet rá a felkockázott padlizsán is, amit kb 10-15 percig pirítsuk
  • Közben egy nagy lábosban tegyük oda a vizet egy kanálnyi sóval forrni
  • Mikor már szépen megpirult a padlizsán öntsük rá a paradicsomkonzervet, olajbogyót és a kapribogyót is, ízesítsük sóval, borssal, kevés cukorral és az őrölt bazsalikommal, majd közepes lángon hagyjuk tovább főni
  • A tésztát öntsük a forrásban lévő vízbe. Főzzük lobogó vízben, kb 8-10 perc alatt elkészül. A víz tetején keletkezett habból nyugodtan kanalazzunk át 5-6 kanálnyit a szószba, ami ettől még krémesebb lesz. 
  • Ha a padlizsán megpuhult a szószunk is kész, utolsó simításként keverjük el benne a juhtúrót, a pirított fenyőmagot és a friss bazsalikomleveleket, keverjük össze a leszűrt tésztával, reszeljünk rá parmezánt és már fogyasztható is az olaszos ízvilágú tésztánk. :)

Desszertet is készítettem, kókuszos epres tápióka pudingot, annak a receptjét is feltöltöm majd hamarosan a blogra, addig is itt egy kép ízelítőül:

elica5.png

Köszönöm a megtisztelő felkérést és az újabb közös munkát az Ecorgan csapatának, kiemelten Zsiray Zsófinak.

És köszönöm nővéremnek, Miskey Barbarának, hogy mint mindig, most is teljes vállszélességgel mellettem állt és segített ahol csak tudott. :)

elica_roadshow_1.png

fussili_kozelrol.png

Az Elicáról bővebben itt olvashatsz: https://elica.com/HU-hu

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9914875016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása