Sült libamell narancsmártással

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Aki Márton napon (november 11.) libát nem eszik, egész évben éhezik. - tartja a mondás. A liba alkatrészei közül talán a libamellet szeretik és készítik el otthon a legtöbben. A pikáns narancsmártásos sült libamell elkészítése nem bonyolult, próbáld ki te is!
narancsos_libamell.png

Hozzávalók (6 főre)

6 db fél libamell 
2 dl 100%-os narancslé
1 dl víz
só, bors
2 ek. méz

A narancsmártáshoz

a sült hús leve átszűrve
1 dl 100%-os narancslé
3 ek. narancslekvár
2 kk. étkezési keményítő
1 ek. méz
marton_napi_libamell.png

Elkészítés

  • Mossuk át a libamelleket hideg folyó víz alatt, itassuk fel a vizet róla, majd átlósan irdaljuk be a bőrét. Enyhén sózzuk, borsozzuk
  • Ezután egy forróra hevített serpenyőben 1-1 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalát
  • Tepsibe helyezve öntsük alá a narancslevet és a vizet, majd fedjük le a tepsit fóliával. 200 °C fokos előmelegített sütőben, kb. 1,5 óra alatt süssük puhára
  • Ha a libamellünk megpuhult, vegyük ki, kenjük meg vékonyan a mézzel és fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe. Légkeveréses+grill álláson 180°C  fokon kb. 5, max. 10 percig grillezzük, amíg szép aranybarnára pirul a bőre. Folyamatosan figyelni kell, nehogy megégjen! A sütőből kivéve pár percig pihentessük a húst. Tegyük egy tányérra, majd a tepsit kicsit megdöntve kanalazzuk le a szaft zsíros részét
  • Ezután nekiállhatunk a narancsmártásunknak, amihez első lépésként öntsük egy lábosba a hús átszűrt szaftját és a narancslekvárt. Keverjük össze a keményítőt az 1 dl narancslével és folyamatosan kevergetve öntsük a szafthoz. Forraljuk addig, amíg a számunkra megfelelő állagú nem lesz. Van, aki hígabban, van aki sűrűbben szereti a mártást. Érdemes megkóstolni, mert a narancslé és narancslekvár típusok intenzitása eltérő. Ha túl savanyúnak érezzük, tehetünk hozzá egy evőkanál mézet.
  • Tálaláskor vágjuk egyenlő, ujjnyi vastag szeletekre az elkészült libamelleket, öntsük nyakon a fenséges narancsmártással. Köretként fogyaszthatunk hozzá pirított burgonyát, vagy krumplipürét. Jó étvágyat hozzá!

marton_napi_libamell_fazisok.pngmarton_napi_libamell_krumplival.png 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2115297672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása