Párolt almás lilakáposzta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Az őszi- téli időszakban, főleg sült húsok, kacsa és liba mellé nagyon jól illik a dinsztelt lilakáposzta. Egyszerre édes és savanyú, puha és roppanós, igazán ínycsiklandó. A párolt almás lilakáposzta elkészítése kis figyelmet igényel, de egyáltalán nem bonyolult, kezdők is nyugodtan nekiállhatnak. Ha nem fogyna el, a maradék párolt lilakáposzta le is fagyasztható.

parolt_almas_lilakaposzta_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre)

1/2 fej lilakáposzta, vagy max. 600 g
1 db közepes alma
1 mk. őrölt köménymag
1 db lilahagyma
2 ek. balzsamecet
2 ek. kristálycukor
2 tk. só
1 mk. őrölt bors
1 ek. zsír
almas_lilakaposzta.png

Elkészítés

  • Szedjük le a káposzta külső, sérült, szárazabb leveleit. Ezután mossuk meg és vágjuk ki a torzsáját. Aprító gépben, vagy egy nagy éles késsel vékonyan szeleteljük fel. Tipp: érdemes ehhez a művelethez kesztyűt húzni, mert a lilakáposzta leve elszínezheti, befoghatja a kezünket. Sózzuk meg és hagyjuk állni kb. 20 percet
  • Amig a káposztánk pihen, az almát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, hámozzuk meg és kockázzuk fel kisebb darabokra. A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk apróra
  • Ezután öntsük le a káposzta levét és jól nyomkodjuk ki a még benne lévő folyadékot
  • Olvasszuk fel egy lábosban a zsírt és öntsük rá a cukrot, az apróra vágott hagymát és az almát. Pár perc alatt magas hőfokon ez szépen karamellizálódik, de ügyelni kell rá, hogy ne égjen le. Ezután tegyük rá a káposztát, szórjuk meg az őrölt köménymaggal, sóval és borssal és öntsük fel kb. 0,5 dl vízzel. A káposzta nagyjából 25-30 perc alatt puhul meg, fedő alatt, közepes lángon pároljuk, gyakran megkeverve. Van aki roppanósan ,van aki puhábban szereti, ez ízlés dolga. Ha elkészült, adjuk hozzá az ecetet és főzzük további 5 percig. Kóstolás alapján még önthetünk hozzá egy kevés balzsamecetet ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá! 

dinsztelt_almas_lilakaposzta.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4316317260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása