Medvehagymás-sajtos masni

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A medvehagymás- sajtos masni elkészítésével indítottam az idei medvehagyma szezont. A tavasz első hírnöke a medvehagyma, ami már március elején felbukkanhat a zöldséges pultok kínálatában. Ez az egészséges fűszernövény vadon terem, fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljunk medvehagymát, mert a levele nagyon hasonló a gyöngyvirágéhoz, ami viszont mérgező! Fogyasztható nyersen, például szendvicsekhez, salátákba, de rengeteg más ételhez is felhasználható, például: krémlevesekhez, főzelékekhez, sós süteményekhez, tésztákhoz, de készíthető belőle pesto is. 

medvehagymas_masni_recept.png

Hozzávalók 

500 g liszt
medvehagyma ízlés szerint (én kb. fél csokrot tettem bele)
250 g puha vaj
200 g reszelt sajt + 100 g a tetejére
1 db tojás + 1 db a kenéshez
2 dl tejföl
2 tk. só
medvehagymas_masnik.png

Így készül a medvehagymás-sajtos masni

  • A medvehagymát megmossuk és szárazra töröljük, majd késsel a lehető legapróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  • A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, apróra vágott medvehagymát, reszelt sajtot, tejfölt, tojást és alaposan összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük min. 3 órára.
  • A hűtőből kivéve kettévágjuk a tésztát (hogy könnyebb legyen vele dolgozni) és lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagúra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 cm széles és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd tekerünk rajta egyet, hogy masni formát kapjunk.
  • A kész masnikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük a felvert, picit megsózott tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 200 °C fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt sülnek készre. Jó étvágyat hozzá! 

A receptet Limara sajtos szál receptje inspirálta.

medvehagymas-sajtos_masni_gastrotherapy.png

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra. A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9516452854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2021.03.08. 10:13:14

Vajon egyedül vagyok azzal, hogy utálom a medvehagymát..?
:)

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása