Winternational: a téli gasztrofesztivál

A Winternational Magyarország első, a világ téli, ünnepi ételeit bemutató gasztrofesztiválja. A Vajdahunyad váránál lévő rendhagyó rendezvényen ízelítőt kaphatunk a csaknem 15 ország téli konyhájának kínálatából. Budapest szívében, mesebeli helyszínen kóstolhatjuk végig a világ téli ünnepi ételeit és italait. Én is kilátogattam a  Winternationalra és ebben a bejegyzésben megmutatom nektek, hogy miket kóstoltam végig a gasztrofesztivál kínálatából.

winternational_fesztival.pngJanuár 12-ig minden nap, csaknem 25 árus kínálja 15 ország téli ünnepi étkeit a Winternational gasztrofesztiválon. A különleges rendezvénysorozat helyszíne, az épülő, szépülő Liget ikonikus épülete, a Vajdahunyad vára, melynek környezetét hangulatos mesevilággá varázsolja a lampionerdő, a szemet gyönyörködtető, fényfestett kupolasátor és a varázslatos minikörhinta.

A világ népeinek téli hagyományai vallástól és kultúrától függően változnak, egyben azonban közösek: a szeretet köré épülnek, amely a családi körben eltöltött idő mellett leginkább a hagyományos ételek és italok fogyasztásában ölt testet. 

A Szittya pita kemencés kenyérlángosa fantasztikusan finom volt! Megkockáztatom, hogy a legfinomabb, amit valaha is ettem eddig. Helyben dagasztott tésztából, fatüzeléses kemencében sütik, nyami, semmiképpen se hagyjátok ki!

 Európában jellemzően a karácsonyt ünnepeljük, de már itt is jelentős eltérések vannak a nyugati és ortodox keresztény hagyományok között. Sőt, még egyes országoknak, térségeknek is megvannak a hagyományai: Svédországban például kiemelkedik a fény ünnepe, Spanyolországban a három királyokat köszöntik, az angolszász kultúrában pedig a Mikulás hozza ekkor az ajándékokat. A zsidók ebben az időben tartják a Hanukát, és Kínában, illetve Kelet-Ázsiában erre az időszakra esik az egyik legfontosabb ünnep, a Dongzhi-fesztivál. Ennek a vallási, kulturális sokszínűségnek a gasztronómiáját igyekszik bemutatni a Winternational.  

Ha szereted az After Eigth ízvilágát, akkor a mentás forrócsokit is szeretni fogod!  Frissítően édes új ízvilág, alpesi mentasziruppal, nekem bejött. Aki óckodik tőle, de mégis vágyik valami melengető italra, annak a forró italok közül a (rumos) teát vagy a  speciális szilvás- és almás-fahéjas minőségi alapborból készült forralt bort ajánlom.

Marhapörkölt, csülök, tócsni és töltött káposzta is várja a magyar standon a klasszikus magyar ízekre vágyókat.

winternational_toltott_kaposzta.png

Kínai húsos gombóc, ami nem más, mint sertéshús rizstésztában, szójaszósszal meglocsolva. A kínai sütemények közül egyet találomra kiválasztottam, abban aszalt gyümölcsök voltak. Nem túl édes, viszont tömény és laktató édesség.

A JING kínai herbál likőr egy titkos császári recept alapján készült.  A likőr 33 ásványt tartalmaz és 8 fajta kínai gyógynövény esszenciával készített alkoholos ital. Serkenti a vérkeringést, csökkenti a fáradtságot, és erősíti az immunrendszert, szóval csupa jó tulajdonsággal rendelkezik.

winternational_jing_kinai_herbal_ital.png

A francia konyha egyik remeke több változatban is megkóstolható a fesztiválon, ez nem más, mint a quiche.

winternational_quiche.png

A Winternational fesztiválon akár egy „igazi” pandával is fotózkodhatsz :)

winternational_gastrotherapy.png

Bővebb információt a Fesztiválról ezen a linken találsz:  https://winternational.hu

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr415363752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása