Február 4-6. között rendezik Budapesten a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítást, amelyen több mint 300 magyar és nemzetközi kiállító mutatkozik majd be. Az idén már negyedik alkalommal megrendezett szakkiállítás a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban várja az érdeklődőket. A Sirha Budapest ad otthont olyan rangos eseményeknek, mint például a Bocuse d'Or magyar döntője, a Közétkeztetési Szakács verseny, valamint a Jeunes Chefs Rotisseurs fiatal szakácsok versenyének magyarországi döntője.
A szakkiállítás lehetőséget ad az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területén a legfrissebb iparági trendek megismerésére.
Tihanyi Klára, a Sirha Budapest kiállításigazgatója elmondta, hogy a kiállítások, versenyek megtekintése mellett az érdeklődők szakmai konferenciákon is részt vehetnek. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke elmondta, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjét a szakkiállítás második napján rendezik. A magyar döntő győztese képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakács versenyének májusi európai döntőjében Tallinnban. A magyarországi forduló idei döntősei: Palágyi Eszter, Veres István, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.
Sirha Budapest - Magyar Bocuse d'OR Akadémia sajtótájékoztató
A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj lesz, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak - tette hozzá Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Pohner Ádám és Csillag Richárd séfek által készített fogás a 2019-es Gourmet Fesztiválon
Zoltai Anna, a közétkeztetési szakácsverseny főszervezője arról számolt be, hogy az idei verseny kiírásban a nyári ételekre fókuszáltak, így előtérbe került például a lecsó és a méz is.
A Közétkeztetési Szakács versenynek célja, hogy a közétkeztetés szereplőinek szakmai irányt mutasson, hogy valamiféle gasztronómiai forradalom a közétkeztetésben is beinduljon - mondta a szakember. A közétkeztetés ma Magyarországon 1,5 -2 millió embert érint, és durván 3500 helyszínt jelent.
Kovács Lázár, a Jeunes Chefs Rotisseurs verseny igazgatója elmondta, ebben a versenyben a fiatal séfek kapnak lehetőséget, és 27 éves kor a részvételi korhatár. A Jeunes Chefs Rottisseurs célja népszerűsíteni a fenntartható gasztronómia elveit. A résztvevőknek 3 óra alatt egy meglepetés kosárból kell egy három fogásos ételsort - előétel, főétel, desszert - készíteniük. A Sirha Budapesten rendezett versenyen 6 döntős méri össze tudását, a győztes pedig képviselheti Magyarországot a nemzetközi döntőn Párizsban.
Sirha Budapest - Magyar Bocuse d'OR Akadémia sajtótájékoztató
Fontos, hogy a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCA szakkiállításra csak a szakmai képviselők léphetnek be. Számukra viszont a belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött > https://sirha-budapest.com/
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.