Rangos gasztronómiai versenyek és színes programok a Sirha szakkiállításon

Február 4-6. között rendezik Budapesten a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítást, amelyen több mint 300 magyar és nemzetközi kiállító mutatkozik majd be. Az idén már negyedik alkalommal megrendezett szakkiállítás a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban várja az érdeklődőket. A Sirha Budapest ad otthont olyan rangos eseményeknek, mint például a Bocuse d'Or magyar döntője, a Közétkeztetési Szakács verseny, valamint a Jeunes Chefs Rotisseurs fiatal szakácsok versenyének magyarországi döntője.

sirha_borito.jpg

A szakkiállítás lehetőséget ad az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területén a legfrissebb iparági trendek megismerésére.

Tihanyi Klára, a Sirha Budapest kiállításigazgatója elmondta, hogy a kiállítások, versenyek megtekintése mellett az érdeklődők szakmai konferenciákon is részt vehetnek. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke elmondta, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjét a szakkiállítás második napján rendezik. A magyar döntő győztese képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakács versenyének májusi európai döntőjében Tallinnban. A magyarországi forduló idei döntősei: Palágyi Eszter, Veres István, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

sirha_bocuse_d_or_3.pngSirha Budapest - Magyar Bocuse d'OR Akadémia sajtótájékoztató


 A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj lesz, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak - tette hozzá Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.   gourmef_fogas.png

Pohner Ádám és Csillag Richárd séfek által készített fogás a 2019-es Gourmet Fesztiválon

Zoltai Anna, a közétkeztetési szakácsverseny főszervezője arról számolt be, hogy az idei verseny kiírásban a nyári ételekre fókuszáltak, így előtérbe került például a lecsó és a méz is.
 A Közétkeztetési Szakács versenynek célja, hogy a közétkeztetés szereplőinek szakmai irányt mutasson, hogy valamiféle gasztronómiai forradalom a közétkeztetésben is beinduljon - mondta a szakember. A közétkeztetés ma Magyarországon 1,5 -2 millió embert érint, és durván 3500 helyszínt jelent. 
Kovács Lázár, a Jeunes Chefs Rotisseurs verseny igazgatója elmondta, ebben a versenyben a fiatal séfek kapnak lehetőséget, és 27 éves kor a részvételi korhatár. A Jeunes Chefs Rottisseurs célja népszerűsíteni a fenntartható gasztronómia elveit. A résztvevőknek 3 óra alatt egy meglepetés kosárból kell egy három fogásos ételsort - előétel, főétel, desszert - készíteniük. A Sirha Budapesten rendezett versenyen 6 döntős méri össze tudását, a győztes pedig képviselheti Magyarországot a nemzetközi döntőn Párizsban.  


sirha_bocuse_d_or_2.pngSirha Budapest - Magyar Bocuse d'OR Akadémia sajtótájékoztató

Fontos, hogy a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCA szakkiállításra csak a szakmai képviselők léphetnek be. Számukra viszont a belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött > https://sirha-budapest.com/ 

sirha_bocuse_d_or_1.png Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2415448104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása