Polenta tejszínes- gombás raguval

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ritkán eszünk polentát (más néven puliszkát) pedig könnyen -bár nem túl gyorsan- elkészíthető köret, ami remekül passzolt ehhez a tejszínes-gomás raguhoz. A gombás ragut egy tálca Portobella ChefMixből készítettem, amiben a friss barna csiperke gombán kívül pucolt lilahagyma és sárgarépa, valamint petrezselyem is volt. Ez a fogás frissen az igazi, tehát ha elkészült érdemes rögtön feltálalni és elfogyasztani.

polenta_tejszines_gombas_raguval_gastrotherapy.jpg

Hozzávalók (2 fő részére)

A polentához

150 g kukoricadara
5 dl víz
1 dl tej
20 g vaj
1 húsleveslé kocka
só ízlés szerint

A gombás raguhoz

200 g barna csiperke gomba
fél lilahagyma
1 sárgarépa
150 g borsó
0,5 dl száraz fehérbor
2 dl 30%-os főzőtejszín
2 ek. olívaolaj
só, bors ízlés szerint
friss fűszernövények: petrezselyem, borsikafű 

Elkészítés

  • A polentához a vizet és a tejet egy lábosba öntjük és felforraljuk, majd a hőfokot lejjebb véve fokozatosan kevergetve hozzáöntjük a kukoricadarát és a húsleveslé kockát. Nagyon alacsony tűzön, sűrűn megkeverve 20-25 perc alatt puhára főzzük. (én kb. 10 perc után már teljesen elzárom a gázt. ) Végül hozzákeverjük a vajat és félretesszük, de csak épp annyi időre, míg elkészül a tejszínes gombás ragunk is. Tipp: a víz és tej aránya módosítható, pl.: 3 dl víz, 3 dl tej
  • A zöldségeket megmossuk, a gombát fél cm vastagra felszeleteljük, a répát és a hagymát apróra vágjuk. Kevés olívaolajon puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, répát és fedő alatt közepes lángon 10 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a borsót is és további 5 percig pároljuk 
  • Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a bort és felforraljuk, végül mehet bele a tejszín és a friss, apróra vágott fűszernövények. Ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal. További 5-10 perc főzés után melegen, a polentára halmozva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT

polenta_gombas_raguval_gastrotherapy.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3216116158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása