Pizzacsigák házi paprikalekvárral - dupla recept!

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Nem minden az, aminek látszik. Ránézésre ez egy sima pizzás csigának tűnik, azonban a különlegességét a házi paprikalekvár adja. Az egyszerre édes és pikáns ízű paprikalekvár remekül harmonizál a sós fetával és zöld olajbogyóval. És nem mellesleg jól is néz ki!

paprika_lekvar.jpg

Hozzávalók

~ a parika lekvárhoz ~

1,5 kg kápia paprika
chili paprika (ízlés szerint)
2 ek. almaecet
1 citrom frissen facsart leve
25 dkg cukor
2 tk. pektin
1 kk. nátrium-benzoát (tartósítószer)
1 mk. őrölt fahéj
csipet só

~ a pizzacsigákhoz ~

1 csomag Tante Fanny friss pizzatészta
200 ml házi paprikalekvár
120 g feta sajt
50 g magozott olajbogyó
50 g reszelt parmezán

pizzacsigak_hazi_paprikalekvarral_gastrotherapy.jpg

Elkészítés

  • Mossuk meg a paprikákat, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 190 °C fokon 30 percig. A sütőből kivéve fedjük le alufóliával 10 percre, amint kihűlt, szedjük le róla a bőrét, csumázzuk ki és tegyük egy nagy edénybe
  • Botmixerrel dolgozzuk össze. Magas hőfokon kezdjük el főzni a paprikapürét, sózzuk, öntsük bele a fahéjat, citromlevet és az almaecetet, majd folyamatosan kevergetve forraljuk fel. A cukrot egy kis edényben keverjük el a pektinnel, utána adjuk a paprikaszószhoz. Mivel a pektin egy természetes zselésítő anyag, szépen be fogja sűríteni. Alaposan kevergessük el, majd forraljuk fel újra. Ha túl sok levet enged a paprika, akkor addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe, szórjuk meg a tetejét kevés nátrium-benzoáttal, zárjuk le és még forrón tegyük száraz dunsztba

 

  • Vegyük ki a hűtőből a pizzatésztát és terítsük ki egy tepsire. Kenjük meg az elkészült paprika lekvárral és halmozzuk rá az apróra vágott feta sajtot és olajbogyót. Hosszanti irányba tekerjük fel jó szorosan, majd vágjunk ujjnyi vastag csigákat belőle. A csigák tetejét szórjuk meg egy kevés parmezán sajttal. 220 °C fokosra előre melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A friss pizza tésztáért köszönet a Tante Fannynak!

pizzacsigak_hazi_paprikalekvarral.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9316212656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása