Gofri almaraguval, pirított mogyoróval

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Az egyik kedvenc őszi illatom a fahéjas almás sütiké. A frissen sült almás desszertek íze, hmmm. Egyszerűen nem tudok neki ellenállni. Igazi ínyenc finomság ez a gofri almaraguval és pirított mogyoróval. Próbáld ki te is!

gofri_almaraguval_es_mogyoroval_gastrotherapy.jpg

Hozzávalók (kb. 16 db-hoz)

~ A gofrihoz ~

300 g finomliszt
4 tojás
4 dl tej
4 ek. cukor
1,5 tasak sütőpor
2 tasak vaníliás cukor
1-2 csipet só
pici olaj a kenéshez

~ Az almaraguhoz ~

4-5 db nagy piros alma
fél citrom leve
40 g cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. vaníliás pudingpor
hámozott, pörkölt mogyoró

gofri_almaraguval_es_mogyoroval.jpg

Elkészítés

  • A gofrihoz a tojások szétválasztása után a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A sárgájához folyamatos keverés mellett apránként hozzászitáljuk a lisztet és a tejjel együtt csomómentesre elkeverjük. Legvégül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét is, majd hagyjuk egy pár percet állni a tésztánkat. A forró gofrisütőt leheletnyit olajozzuk meg, majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát és süssük kb. 4-5 percig
  • Az almaraguhoz az almákat megmossuk, kimagozzuk, megpucoljuk és kicsi kockákra vágjuk. Lábosba öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, fahéjat és sűrűn megkeverve addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul. (kb. 25-30 perc) a legvégén keverjük hozzá a kiskanálnyi pudingport. Tálaláskor a gofrira halmozott almaragut hintsük meg porcukorral és szórjunk rá egy kevés összetört pörkölt mogyorót

Tipp: nem kell, hogy csurig töltsük tésztával a gofrisütőnket, mert a sütőportól eléggé megdagad a tészta, ha túl sokat teszünk bele, kifolyhat. 

Tipp2: Ha marad, a gofri másnap is finom, ha pirítós sütő tetején átmelegítjük/pirítjuk 1-1 perc alatt mindkét oldalát.

A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.

gofri_almaraguval1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5516230568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása