Grízes-szirupos süti

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Hamarosan itt a tavasz és vele együtt a Húsvét, amikor a csodás fonott kalácsok mellett egyéb süteményeknek is helye van az ünnepi asztalon. Ezt a grízes szirupos sütit könnyű elkészíteni, ízletes desszert, ami nagyon jól fog esni bármelyik ebéd vagy vacsora után.
grizes_szirupos_husveti_sutemeny.png

Hozzávalók (20 cm-es kerek tortaformához)

180 g liszt
180 g búzadara
0,5 tasak sütőpor
3 db tojás
90 g cukor
110 ml tej
110 ml napraforgó olaj
csipet só 

A sziruphoz:

3 dl víz
150 g cukor
1 tk. szárított citromhéj
2-4 ek. friss citromlé vagy narancslé

Díszítés: kókuszreszelék, apróra tört pisztácia, ehető virágok, ehető ostyafű
grizes_szirupos_finom_suti.png

Elkészítés

  • A tortagyűrű méretét 20 cm-re állítjuk, az alját sütőpapírba csomagoljuk és ráhelyezzük egy lapos tepsire. Az oldalát belül vékonyan körbe fújjuk formaleválasztó sprayvel. (ha nincs, akkor vékonyan kivajazzuk és lisztezzük)
  • A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, elkezdjük habosítani. 1-2 perc után a tejet és az olajat is beleöntjük és addig habosítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  • A lisztet, a búzadarát és a sütőport egy külön edényben összekeverjük, majd hozzáöntjük a tojásos masszánkhoz. A tésztát homogénre keverjük és átöntjük a tortaformába, tetejét elsimítjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Amig sül a tésztánk, elkészítjük a szirupot, amihez a vizet összeforraljuk a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom, vagy narancs levével. Óvatosan kóstoljuk meg, és állítsuk be a nekünk tetsző ízt.
  • Ha elkészült a tésztánk, a sütőből kivéve sűrűn szurkáljuk meg egy hurkapálcikával és merőkanalanként öntsük rá a még forró szirupot. Hagyjuk a formában, fedjük le alufóliával és tegyük hideg helyre, pár órára, vagy akár egy éjszakára is.  Kellemes ünnepeket kívánok! :)
A bejegyzés a Tchibo Magyarország támogatásával készült

grizes_szirupos_suti_gastrotherapy.png

grizes_piskota_torta_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6616466936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása