Klasszik Linzer
a süti, amit mindenki szeret

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a linzert! Ez az örök kedvenc Húsvétkor is ugyan olyan finom, mint Karácsonykor, pláne ha a nagyi baracklekvárja van benne, hmmm, mennyei. :)

Hozzávalók

~ a tésztához

400 g liszt  
150 g porcukor
250 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás

~ a töltelékhez ~

fél üveg baracklekvár 

Tipp: Ribizli és szilvalekvárral is isteni finom, nutellás töltelékkel pedig feltétlenül próbáld ki!

Elkészítés

  • Egy nagy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal
  • Majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és az egészet összedolgozzuk
  • Az összegyúrt tésztát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük
  • Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és szaggassuk ki tetszőleges kiszúró formákkal
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 °C-on süssük 10-15 percig. (ízlésfüggő, van aki sültebben szereti)
  • Ha megsültek, a sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni. Majd ragaszuk össze őket lekvárral, végül szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Sokáig eláll, ezért az ünnepek előtt elkészíthető, kicsi pihi nem is árt neki, mert ahogy a tészta beszívja magába a lekvárt, még puhább és omlósabb lesz.

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! 21 tavaszi recept + menü tervező + alapanyag jegyzék + kuponok. Ide kattintva tudod megvásárolni!

linzerkek.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3513790500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása