Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a linzert! Ez az örök kedvenc Húsvétkor is ugyan olyan finom, mint Karácsonykor, pláne ha a nagyi baracklekvárja van benne, hmmm, mennyei. :)
Hozzávalók
~ a tésztához ~
400 g liszt
150 g porcukor
250 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
~ a töltelékhez ~
fél üveg baracklekvár
Tipp: Ribizli és szilvalekvárral is isteni finom, nutellás töltelékkel pedig feltétlenül próbáld ki!
Elkészítés
- Egy nagy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal
- Majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és az egészet összedolgozzuk
- Az összegyúrt tésztát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük
- Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és szaggassuk ki tetszőleges kiszúró formákkal
- Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 °C-on süssük 10-15 percig. (ízlésfüggő, van aki sültebben szereti)
- Ha megsültek, a sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni. Majd ragaszuk össze őket lekvárral, végül szórjuk meg porcukorral.
Tipp: Sokáig eláll, ezért az ünnepek előtt elkészíthető, kicsi pihi nem is árt neki, mert ahogy a tészta beszívja magába a lekvárt, még puhább és omlósabb lesz.
Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! 21 tavaszi recept + menü tervező + alapanyag jegyzék + kuponok. Ide kattintva tudod megvásárolni!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.