Sztori: Néhány éve sikerült magról egy szuper erős, csillogóan élénkzöld citrompalántát nevelnem. Nőtt, mint a villám tele ambícióval és életerővel. Égig érő fa sajnos nem lett belőle, pedig mennyire jó lett volna ezt a sütit a házilag nevelgetett citromomból készíteni. Lassan már nem hiszitek el nekem, de ez a süti (a hűtőben dekkolást leszámítva) is olyan gyorsan elkészült, hogy még én is meglepődtem rajta :D Bátran ajánlom, ha nincs sok időtök, de mégis valami különleges, lágy és frissítő édességre vágytok.
Hozzávalók:
~ a tésztához ~
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg porcukor
1 lime reszelt héja
1 nagy tojás
5 dkg hideg Rama Vajas íz
10 dkg tejföl
~ a krémhez ~
15 dkg liszt
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg puha Rama Vajas íz
1 lime leve és reszelt héja
fél citrom leve
~ a mázhoz ~
20 dkg porcukor
1 citrom leve
kb. 3 ek. víz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit kimérjük, majd egy nagy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 20*30 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük
- A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C – ra előmelegített sütőben laponként 8-9 percig sütjük
- A krémhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, lehűtjük. Tipp: Semmi pánik, ha ez a massza csomós lesz, -nyugi én is így jártam-, viszont ha botmixerrel átkevered máris tökéletesen simává válik
- A lehűlt masszát habosra keverjük a krém többi hozzávalójával
- a krémmel két rétegben összetöltjük a lapokat (a tetejére nem kell krém, oda majd a máz jön) Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben! Tipp: Azonnal is fogyasztható, viszont jót tesz neki a pihentetés, még puhább lesz a tészta és jobban összeérnek az ízek. Legközelebb egy picit több citrommal fogom készíteni, hogy még intenzívebben citromos legyen
- a máz hozzávalóit simára keverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit folyós legyen, majd egyenletesen bevonjuk vele a sütink tetejét és hagyjuk megdermedni.
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.