Citromos-limeos csodaszelet
ha valami igazán lágy és frissítő sütire vágysz

Sztori: Néhány éve sikerült magról egy szuper erős, csillogóan élénkzöld citrompalántát nevelnem. Nőtt, mint a villám tele ambícióval és életerővel. Égig érő fa sajnos nem lett belőle, pedig mennyire jó lett volna ezt a sütit a házilag nevelgetett citromomból készíteni. Lassan már nem hiszitek el nekem, de ez a süti (a hűtőben dekkolást leszámítva) is olyan gyorsan elkészült, hogy még én is meglepődtem rajta :D Bátran ajánlom, ha nincs sok időtök, de mégis valami különleges, lágy és frissítő édességre vágytok.

Hozzávalók:

~ a tésztához

30 dkg liszt citromos-limeos.png

1 csomag sütőpor

1 csipet só

10 dkg porcukor

1 lime reszelt héja

1 nagy tojás

5 dkg hideg Rama Vajas íz

10 dkg tejföl

~ a krémhez

15 dkg liszt citromos-limeos2.png

3 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg puha Rama Vajas íz

1 lime leve és reszelt héja

fél citrom leve

~ a mázhoz ~

20 dkg porcukor

1 citrom leve

kb. 3 ek. víz

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit kimérjük, majd egy nagy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk
  • A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 20­*30 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük
  • A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C – ra előmelegített sütőben laponként 8-9 percig sütjük
  • A krémhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, lehűtjük. Tipp: Semmi pánik, ha ez a massza csomós lesz, -nyugi én is így jártam-, viszont ha botmixerrel átkevered máris tökéletesen simává válik
  • A lehűlt masszát habosra keverjük a krém többi hozzávalójával
  • a krémmel két rétegben összetöltjük a lapokat (a tetejére nem kell krém, oda majd a máz jön) Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben! Tipp: Azonnal is fogyasztható, viszont jót tesz neki a pihentetés, még puhább lesz a tészta és jobban összeérnek az ízek. Legközelebb egy picit több citrommal fogom készíteni, hogy még intenzívebben citromos legyen
  • a máz hozzávalóit simára keverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit folyós legyen, majd egyenletesen bevonjuk vele a sütink tetejét és hagyjuk megdermedni.

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7713800776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása