Sztori: 2018-ban a Pantone az ultraibolya színt választotta az év színének. "A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és a jövőt jelképezi." - mintha csak a Gastrotherapyről írták volna ;) Te csináltál már bármit ibolyavirágból, a csokron kívül? Én sem. Pedig tele van vele az udvar. Egy ibolyával borított kert káprázatosan gyönyörű tud lenni! Ugyanez a szegény pittypangról már nem mondható el... Az ehető virág kandírozása a kertben sétálgatva jött hirtelen ötletem volt. Nos, nem csodálom, hogy Sissinek ez volt a kedvenc csemegéje. Felnőttektől a gyerekekig mindenkinek nagyon ízlett. Ehető önmagában és lehet vele díszíteni süteményeket, tortákat is. Sziszifuszi meló, de megéri, egyszer mindenképpen próbáljátok ki!
Elkészítés:
1) 1 db tojásfehérjét villával felkeverünk (picit habos legyen a teteje)
2) szárral szedjük az ibolyákat, így könnyebb megfogni és dolgozni vele
3) óvatosan megmossuk a virágokat, megszárítgatjuk
4) puha ecsettel minden szirmát kívül-belül megkenjük a tojásfehérjével
5) egy másik ecsettel megszórjuk kristály és/vagy porcukorral (mindkettővel próbáltam, a porcukros verzió jobban ízlett)
6) sütőpapírra tesszük a virágokat, száradás után levágjuk a szárát és befőttes üvegben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a bejegyzés alá kommentként.
Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.