Ülj le egy percre, hunyd le a szemed és gondolj a kekszek királynőjére. Ahogy omlósan, lágyan szétolvad a szádban. A vajas és a kellemesen vaníliás-édes íz harmóniája, klasszikus és letisztult finomság, amivel ünneppé varázsolhatod még a legszürkébb hétköznapokat is. Imádom a vajaskekszet, anyukámnak is ez a kedvenc keksze és hidd el nekem, az otthon készített verzió százszor finomabb, mint a bolti :) Roppant boldog voltam, mikor a nagymamám kóstolás után leíratta velem ezt a receptet, mondván, hogy ő még ilyen finom kekszet nem evett!
Hozzávalók: 
35 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg porcukor
35 dkg puha vaj
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
1 csipet só
Elkészítés
- A finomlisztet, a kukoricalisztet és a porcukrot külön- külön kétszer átszitáljuk
- A porcukrot, a puha vajat, a vanília kikapart magjait és a reszelt citromhéjat robotgéppel alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is
- A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és fakanállal laza, széles mozdulatokkal hozzáadjuk a vajas alaphoz. Amint a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.
- a tésztát lisztezett deszkán, enyhén lisztes nyújtófával kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszúróval tetszőleges méretű és formájú kekszeket készítünk. Tipp: Meg szoktam szurkálni villával ha szórunk a tetejére kristálycukrot is, akkor azt nyomkodjuk a tésztába.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180°C -on kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesznek a legfinomabbak, ha szép aranybarnára sülnek. Jól záródó dobozban sokáig elállnak.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.