Vajas keksz
ami ünnepivé varázsolja még a legszürkébb hétköznapokat is

Ülj le egy percre, hunyd le a szemed és gondolj a kekszek királynőjére. Ahogy omlósan, lágyan szétolvad a szádban. A vajas és a kellemesen vaníliás-édes íz harmóniája, klasszikus és letisztult finomság, amivel ünneppé varázsolhatod még a legszürkébb hétköznapokat is. Imádom a vajaskekszet, anyukámnak is ez a kedvenc keksze és hidd el nekem, az otthon készített verzió százszor finomabb, mint a bolti :) Roppant boldog voltam, mikor a nagymamám kóstolás után leíratta velem ezt a receptet, mondván, hogy ő még ilyen finom kekszet nem evett!

Hozzávalók: vajaskekesz_feliratos.png

35 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg porcukor
35 dkg puha vaj
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
1 csipet só

Elkészítés

  • A finomlisztet, a kukoricalisztet és a porcukrot külön- külön kétszer átszitáljuk
  • A porcukrot, a puha vajat, a vanília kikapart magjait és a reszelt citromhéjat robotgéppel alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is
  • A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és fakanállal laza, széles mozdulatokkal hozzáadjuk a vajas alaphoz. Amint a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • a tésztát lisztezett deszkán, enyhén lisztes nyújtófával kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszúróval tetszőleges méretű és formájú kekszeket készítünk. Tipp: Meg szoktam szurkálni villával ha szórunk a tetejére kristálycukrot is, akkor azt nyomkodjuk a tésztába.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180°C -on kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesznek a legfinomabbak, ha szép aranybarnára sülnek. Jól záródó dobozban sokáig elállnak.

vajas_keksz.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.pngBlogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8513799100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása