Habkönnyű epres- túrós desszert
Eper hetek a Gastrotherapyn

Sztori: Az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn keretében a 2018-as eperszezont egy mennyei, sütés nélküli édességel indítom el, amiben csak egyetlen egy nehézség van: kivárni az időt, míg összeáll a hűtőben. :) Az epres - túrós kombináció annyira nyerő, hogy a villámgyors elkészítés, hosszú hűtési idő után a sütiszeletek szélsebesen el is tűnnek a tányérokról. Fogyasztását bármikor, bármilyen alkalomra javaslom és ha lement az eperszezon, más gyümölccsel, pl. barackkal is próbáld majd ki! Fontos: Mielőtt nekiállsz, nézd meg, hogy van e otthon olyan tortaformád, ami jól  zárható. (én Tupperware desszertes gyűrűben készítettem el)

Hozzávalók: 

turos-epres.png

4 dl tej

25 dkg túró

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

4 teáskanál zselatin

1 csomag babapiskóta

Eper ízlés szerint

 

Elkészítés:

1) A túrót 2 dl tejjel és a vaníliás cukorral egy nagy tálban összeturmixoljuk

2) Egy másik edényben a vajat, a cukorral habosra keverjük

3) A maradék 2 dl tejben lassan feloldjuk a zselatint (nem kell felforralni)

4) Amikor kihűlt a zselatin összeöntjük őket és jöhet még egy alapos turmixolás :)

5) Formába öntjük, majd rászórjuk az apróra vágott epret, kicsit belenyomkodjuk és mehet rá a babapiskóta is. Lezárjuk, megfordítjuk és hűtőbe rakjuk amíg teljesen meg nem dermed. (kb. 1 éjszaka)

6) Dermedés után óvatosan  kiütögetjük a formából egy tálra. Tavasszal díszítsük  ehető virágokkal.
epresturosfekvo.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3213854638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása