Sztori: Az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn keretében a 2018-as eperszezont egy mennyei, sütés nélküli édességel indítom el, amiben csak egyetlen egy nehézség van: kivárni az időt, míg összeáll a hűtőben. :) Az epres - túrós kombináció annyira nyerő, hogy a villámgyors elkészítés, hosszú hűtési idő után a sütiszeletek szélsebesen el is tűnnek a tányérokról. Fogyasztását bármikor, bármilyen alkalomra javaslom és ha lement az eperszezon, más gyümölccsel, pl. barackkal is próbáld majd ki! Fontos: Mielőtt nekiállsz, nézd meg, hogy van e otthon olyan tortaformád, ami jól zárható. (én Tupperware desszertes gyűrűben készítettem el)
Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
4 teáskanál zselatin
1 csomag babapiskóta
Eper ízlés szerint
Elkészítés:
1) A túrót 2 dl tejjel és a vaníliás cukorral egy nagy tálban összeturmixoljuk
2) Egy másik edényben a vajat, a cukorral habosra keverjük
3) A maradék 2 dl tejben lassan feloldjuk a zselatint (nem kell felforralni)
4) Amikor kihűlt a zselatin összeöntjük őket és jöhet még egy alapos turmixolás :)
5) Formába öntjük, majd rászórjuk az apróra vágott epret, kicsit belenyomkodjuk és mehet rá a babapiskóta is. Lezárjuk, megfordítjuk és hűtőbe rakjuk amíg teljesen meg nem dermed. (kb. 1 éjszaka)
6) Dermedés után óvatosan kiütögetjük a formából egy tálra. Tavasszal díszítsük ehető virágokkal.
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény
Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.