Ínyenc epres saláta
Turbózd fel a salátádat eperrel, meg fogsz döbbenni, milyen jól passzol hozzá!

Sztori: Rendhagyó poszt következik, mert eddig nem volt sós étel a blogomon. Az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn keretében viszont szerettem volna az epret valamilyen sós verzióban is kipróbálni, így kísérleteztem ki ezt a finomságot, amihez szerintem nagyon passzol ez a finom kis édes gyümölcs. Izgatottan vártam, hogy erre az elsőre meghökkentő ételvariációra mi lesz a családom reakciója,  elképesztően ízlett nekik! Te kipróbálnád? Reformkörettel (kuszkusz- hajdina- vöröslencse mix) ettük, de magában is megállja a helyét, ízletes és tartalmas étel ebédre, vagy vacsira is.

 epressaliallo.pngHozzávalók: (kb. 4 főre)

500 g csirkemell

1 csomag bébispenót

1 doboz mini mozarella

6-8 szem eper

pár szem kesudió

balzsamecet ízlés szerint

só, bors, fűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés: 

1) A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és ízlés szerint fűszerezem

2) Egy közepes méretű serpenyőben kevés olívaolajat felhevítek, majd jól átsütöm benne a csirkemell csíkokat

3) Ha elkészült egy nagy tálba összekeverem a megmosott bébispenót leveleket, a szeletekre vágott epret, a mozarellát és a kesudiót. 

4) Ráteszem a csirkemell csíkokat, meglocsolom kevés balzsamecettel és már tálalható is.

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr513854802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása