Sztori: Rendhagyó poszt következik, mert eddig nem volt sós étel a blogomon. Az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn keretében viszont szerettem volna az epret valamilyen sós verzióban is kipróbálni, így kísérleteztem ki ezt a finomságot, amihez szerintem nagyon passzol ez a finom kis édes gyümölcs. Izgatottan vártam, hogy erre az elsőre meghökkentő ételvariációra mi lesz a családom reakciója, elképesztően ízlett nekik! Te kipróbálnád? Reformkörettel (kuszkusz- hajdina- vöröslencse mix) ettük, de magában is megállja a helyét, ízletes és tartalmas étel ebédre, vagy vacsira is.
Hozzávalók: (kb. 4 főre)
500 g csirkemell
1 csomag bébispenót
1 doboz mini mozarella
6-8 szem eper
pár szem kesudió
balzsamecet ízlés szerint
só, bors, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
1) A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és ízlés szerint fűszerezem
2) Egy közepes méretű serpenyőben kevés olívaolajat felhevítek, majd jól átsütöm benne a csirkemell csíkokat
3) Ha elkészült egy nagy tálba összekeverem a megmosott bébispenót leveleket, a szeletekre vágott epret, a mozarellát és a kesudiót.
4) Ráteszem a csirkemell csíkokat, meglocsolom kevés balzsamecettel és már tálalható is.
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény
Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.