Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Nézd meg jól! Ugye milyen csodálatos?
Sztori: Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó :) Bevallom töredelmesen, hogy ez az álomszép torta még anyák napjára készült. Elsodort az ár és csak most jutottam oda, hogy feltegyem a Gastrotherapy blogra. Persze a bennfentesek már láthattak róla fotókat, sőt a családon kívül vittem kóstolót néhány barátomnak is. Egyöntetűen kijelentették, hogy ennek a sütinek ott a helye az állandó repertoáromban. Május 6-án született a keresztlányom, úgyhogy mi duplán is ünnepeltünk idén! Az ő születésnapi 'Boldog Tortája' is érkezik hamarosan :)
Hozzávalók
Tészta | Krém | Díszítés |
280 g liszt | 500 g mascarpone | málna, áfonya |
3 ek kakaópor | 400 ml habtejszín | bármilyen csoki |
200 g vaj | 1 tasak habfixáló | cukorgyöngy |
100 g porcukor | 2 ek porcukor | ehető virágok |
1 db tojássárgája | 2 ek kakaópor | |
csipet só | 2 tasak vaníliás cukor |
Elkészítés:
1) A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük min. 1 órára
2) Kartonpapírból elkészítjük a sablonunkat, ami lehet szív, betű vagy akár szám is
3) A tésztát megfelezzük, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk őket majd a sablonunk segítségével kivágjuk a kívánt formát
4) Sütőpapírral együtt áthelyezzük egy tepsire, majd a 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tipp: a kimaradt tésztából én kicsi szíveket készítettem, amiből mini tartok készültek :)
5) A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, és a kakaóport is Tipp: A tészta és a krém elkészíthető kakaómentes változatban is.
6) Az egyik szívet rátesszük egy tálcára, a krémet habzsákba töltjük és kis kerek krémcseppeket nyomunk a formánkra. Ráhelyezzük a másik lapot és a krém másik felével ezt is becseppezzük.
7) Hűtőbe tesszük és tálalás előtt, tetszés szerint díszítjük.
További képekért kattint a képre!
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.