Brinner-re fel!
Különleges gasztronómiai élményeim a megújult Zsolnay Kávéházban

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Van egy megdöbbentő szokásom: szeretek finomakat és különlegeseket enni-inni, illetve új gasztrós helyeket felfedezni, megismerni. Fura nem? :)

Akár egy szürke hétköznapon is olyan helyet választok, ahol a NŐ még klasszikus értelemben is NŐ lehet. Tiszteletet, figyelmet, kedvességet kap a felszolgálóktól, miközben elegáns és exkluzív környezetben beszélgethet és étkezhet a barátaival, üzleti partnereivel, vagy akár egyedül is. Mert bárki bármit mond, ezek igenis a mai napig fontos szempontok! És hölgyeim tegyük szívünkre a kezünket, melyikünk nem lenne boldog, ha a következő randevúja egy ilyen csodás helyen lehetne?

Fentebb leírtak szellemében néha rendszeresen, néha rendszertelenül, de mindig nagy lelkesedéssel találkozom barátnőimmel egy közösen kiszemelt helyen, hogy néhány, a hétköznapi pörgésből ellopott nyugodt óra keretében együtt reggelizzünk, ebédeljünk, vagy vacsorázzunk egy jót. Csupán egyetlen irányelvünk van, mégpedig: mindig igyekszünk egyedi és különleges helyet választani.

Évek óta járunk így el, ezért nem is értem hogyan történhetett, hogy a belváros szívében található idén 105 éves Zsolnay Kávéházat eddig még nem látogattuk meg. Eddig. A tradíció és a megújulás jegyében a Radisson Blu Béke Hotel látványos átalakulással ünnepelte patináns évfordulóját. Tehát nem a lányokkal, de az ez alkalomból tartott eseményük keretében volt szerencsém megismerni a helyszínt, valamint csodálatos ételeiket és emblematikus, szemet gyönyörködtető sütemény kínálatukat is megkóstolhattam egy fantasztikus brinner keretében. (Brinner: a breakfast for dinner koncepciójának köszönhetően a reggeli elérhető és élvezhető a nap bármely szakában. A brinner menük teljes értékű étkezést kínálnak egészen estig és a tradicionális gasztronómiai elemekkel a nap legfontosabb étkezését és annak hangulatát, meghatározó „békebeli” eleganciáját ügyesen visszacsempészik a hétköznapokba.) Kényelmes kávéházi fotelek, kandalló, elegáns környezet, nyitott bárpult, igazi kávéházi otthonos légkörbe csöppentem, ahol azonnal kellemes és oldott hangulat lett rajtam úrrá.

A Zsolnay Kávéház Café Bistro és Bár igazi kulturális és gasztronómiai csoda! A bejáraton belépve lehetetlen nem elámulni a Haranghy kupola látványán.  A míves ólomüveggel díszített különleges műalkotás ámulatba ejtően szép! A gasztronómiai hagyományokat Jaksics József Executive Chef és Bechmann György vezető cukrászmester folytatja. Megmaradt az emblematikus és csodaszép süteménykínálat egyedi készítésű laktózmentes illetve gabonalisztet- és hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertekkel, amelyeket hagyományosan Zsolnay porcelánon szolgálnak fel.

A program indításaként egy igazi retro busszal, Hajós András társaságában ellátogattunk a szintén megújult Danubius Hotel Héliába is, ahol megcsodálhattuk a pazarul felújított modern közösségi tereket és ízelítőt kaptunk a Yellow Bistro & Bar kínálatából is.

Összefoglalva tényleg szuper kis délután volt, amire még biztosan sokáig emlékezni fogok. Tehát a  következő barátnős találkozóm helyszíne már fix, de pssszt, mert nekik ez még titok ;)

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2514014790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása