Chia puding epres joghurttal és eperdzsemmel

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Véget ért az idei eperszezon. Azonban szomorkodásra semmi okunk, egyrészt mert rengeteg friss gyümölcsöt tartogat még nekünk a nyár, másrészt mert remélhetőleg sikerült feltankolnunk megfelelő mennyiségű eperszörppel, eperlekvárral és dzsemmel, esetleg le is fagyasztottunk néhány eperszemet.

Ennél a receptnél kombináltam a friss epret az idén készült eperdzsemmel, mennyeien finom és laktató reggelim lett így, nyami. A receptben írt kókusztej normál tejjel is helyettesíthető Illetve a görög joghurt helyett is használhat natúr joghurtot aki inkább azt kedveli.

Hozzávalók (2 főre)

3 ek. chia mag
2 dl kókusztej
1 ek. méz
400 g görög joghurt
pár szem friss (vagy fagyasztott) eper
2 ek. eperdzsem, vagy eperlekvár 

chia.png

Elkészítés

1) Egy nagyobb hosszúkás edényben jó alaposan összekeverem a chia magot a tejjel és egy éjszakára hűtőbe teszem. Fontos, hogy sokáig álljon, mert így van ideje jól megszívnia magát a magoknak, ettől lesz jó állagú és  ízletes majd a végeredmény.

2) Tádáám és láss csodát, másnap reggelre a tegnapi superfood tartalmú szmötyink át is transzformált reformreggelivé! :)

3) A hűtőből kivéve hozzákeverem a mézet. Majd a joghurtot egy külön edényben összekeverem az apróra vágott eperrel.

4) Hordozható és jól záródó üvegek aljába belekanalazom a chia pudingot, mehet rá a frissen készített epres joghurtunk, végezetül egy-egy kanál az eperdzsemmünkből.

Az ízlésesség kedvéért ilyen szép rétegesen fotóztam le, de amúgy fogyasztás előtt én össze szoktam kutyulni az egészet. :) Ja igen, és nem csak reggelire, tízóraira, uzsira, vagy csak úgy nasiként is fogyasztható!

chia1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8713914276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása