Gofri tál

Egyszerű és finom, kívül ropogós, belül légiesen könnyű gofri recept. Abszolút olyan, mint amilyet a strandokon ettünk gyerekoromban. Pakolj tele egy nagy tálat a gofrira szánt pl. gyümölcsökkel, így a család vagy a vendégeid ízlés szerint variálhatják majd a különböző feltéteket.gofrital1logos.png

Hozzávalók: (kb. 16 db-hoz)

30 dkg finomliszt

4 tojás

4 dl tej

4 ek cukor

1,5 tasak sütőpor

2 tasak vaníliás cukor

1-2 csipet só

pici olaj a kenéshez

Elkészítés:

1) a tojások szétválasztása után a fehérjéket kemény habbá verjük

2) majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, ezután folyamatos keverés mellett hozzászitáljuk a lisztet és a többi hozzávalóval együtt csomómentesre elkeverjük

3) végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét is, hagyjuk egy pár percet állni a tésztánkat

4) a forró gofrisütőt leheletnyit olajozzuk meg, majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát és süssük kb. 4-5 percig. Tipp: nem kell, hogy csurig töltsük tésztával a gofrisütőnket, mert a sütőportól eléggé megdagad a tésztánk, ha túl sokat teszünk bele, kifolyik. Tipp2: Másnap is finom, ha  pirítós sütő tetején átmelegítjük/pirítjuk 1-1 perc alatt mindkét oldalát

gofrital2logos.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9214079511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása