Egyszerű és finom, kívül ropogós, belül légiesen könnyű gofri recept. Abszolút olyan, mint amilyet a strandokon ettünk gyerekoromban. Pakolj tele egy nagy tálat a gofrira szánt pl. gyümölcsökkel, így a család vagy a vendégeid ízlés szerint variálhatják majd a különböző feltéteket.
Hozzávalók: (kb. 16 db-hoz)
30 dkg finomliszt
4 tojás
4 dl tej
4 ek cukor
1,5 tasak sütőpor
2 tasak vaníliás cukor
1-2 csipet só
pici olaj a kenéshez
Elkészítés:
1) a tojások szétválasztása után a fehérjéket kemény habbá verjük
2) majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, ezután folyamatos keverés mellett hozzászitáljuk a lisztet és a többi hozzávalóval együtt csomómentesre elkeverjük
3) végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét is, hagyjuk egy pár percet állni a tésztánkat
4) a forró gofrisütőt leheletnyit olajozzuk meg, majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát és süssük kb. 4-5 percig. Tipp: nem kell, hogy csurig töltsük tésztával a gofrisütőnket, mert a sütőportól eléggé megdagad a tésztánk, ha túl sokat teszünk bele, kifolyik. Tipp2: Másnap is finom, ha pirítós sütő tetején átmelegítjük/pirítjuk 1-1 perc alatt mindkét oldalát
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.