Variációk kókuszra

Sztori: Van némi kattanásom a kókuszos dolgokat illetően. A süteményeken kívül minden mást is szeretek, ami kókusz illatú, és/vagy ízű. Pl: italokat, krémeket.  Nagymamám kókuszkockája világbajnok, hamarosan elkészítem majd azt is és ígérem leírom a 'titkos' családi receptjét nektek. Pár napja irtózatosan megkívántam a kókuszgolyót, így adott volt, hogy készítek egy jókora mennyiséget a családnak. Kicsit kísérleteztem a hozzávalókkal és az ízekkel, kétféle változatot alkottam, próbáljátok ki őket! Nálunk döntetlen lett az eredmény, mert végül mindkét verziót elég hamar elpusztították. :)feketekokuszlogos.png

Hozzávalók:

500 g keksz
50 g cukor
100 g kókuszreszelék +100 g amibe majd belehempergetjük őket
170 g cukrozott sűrített tej

150 g vaj

Kakaós verzióhoz:
4 ek rum
2 ek kakaópor
8 ek baracklekvár

Fehér verzióhoz:
1 ek rum
1 kk vaníliaaroma
kb. 25 g szeletelt mandula, a golyók közepébe
kokuszlogos2.png
Elkészítés:

1)  A kekszet a cukorral, kókuszreszelékkel sűrített tejjel és a vajjal alaposan összegyúrom, majd elfelezem a mennyiséget és két külön tálban dolgozom tovább

2) Az egyik edénybe a kakaós a másikban pedig a fehér verzió további hozzávalóit teszem és jól elkeverem, hogy összeálljanak a masszák

3) Ha jól összegyúrtam, először a kakaós masszából készítek pinpong labda nagyságú golyókat, majd meghempergetem őket a kókuszreszelékben, ezzel ők készen is vannak. A fehér verzióból is golyókat gyúrok, de előtte a közepébe helyezek néhány szeletet a mandulából és úgy gyúrom golyóvá, majd végezetül őket is meghempergetem a kókuszreszelékben. Kis időre hűtőbe teszem őket -persze szigorúan csak előkóstolás után ;) -, hogy összeérjenek az ízek, majd fogyaszthatóak a nagyközönség számára is. :) 

Írd meg Nekem kommentben: neked melyik verzió ízlett jobban?

kokuszlogos.png

feherkokuszlogos_1.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5814131011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása