Ínyenc nyári előétel

Igazi ízorgia, nálunk nagy sikert aratott, picit macerásabb összeállítani, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Ezeket a falatkákat bármelyik kerti partin, vagy baráti/családi nyári összejövetelen imádni fogják!

eloetellogos.png

Hozzávalók

1 zacskó nyújtott leveles tészta 
1 db tojás

1 közepes cukkini
grillfűszer ízlés szerint

olivaolaj ízlés szerint
kb. 20 db aszalt paradicsom
kb. 5 szelet serrano sonka
kecskesajt
díszítéshez petrezselyem

eloetellogos2.pngElkészítés:
1) A leveles tésztát normál méretű pogácsa formával kiszaggatjuk, és a sütőpapírral együtt tepsire tesszük. A korongokat megkenjük a felvert tojással, enyhén megsózzuk és 200 °C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük

2) Amíg sül, a cukkinit megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk, picit megkenjük az olajjal, rászórjuk a grillfűszert és kontakt grillben megsütjük. Tipp: ne grillezzük túl puhára, akkor igazán finom, ha még roppanós marad a cukkini

3) Ha ezzel is megvagyunk,  a leveles tészta korongokra halmozzuk a hozzávalókat: cukkini, 1/4 serrano sonka szelet, 1-1 db aszalt paradicsom, kecskesajt és végül a petrezselyemlevél. Tipp: érdemes fogpiszkálóval rögzíteni, így szépen egyben marad és könnyebb is kiszedni. Tálalás előtt érdemes még így egyben is betolni a sütőbe pár percre, frissen, melegen tálaljuk!

Jó étvágyat! :)eloetellogos1.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6114144761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása