Igazi ízorgia, nálunk nagy sikert aratott, picit macerásabb összeállítani, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Ezeket a falatkákat bármelyik kerti partin, vagy baráti/családi nyári összejövetelen imádni fogják!
Hozzávalók
1 zacskó nyújtott leveles tészta
1 db tojás
1 közepes cukkini
grillfűszer ízlés szerint
olivaolaj ízlés szerint
kb. 20 db aszalt paradicsom
kb. 5 szelet serrano sonka
kecskesajt
díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
1) A leveles tésztát normál méretű pogácsa formával kiszaggatjuk, és a sütőpapírral együtt tepsire tesszük. A korongokat megkenjük a felvert tojással, enyhén megsózzuk és 200 °C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük
2) Amíg sül, a cukkinit megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk, picit megkenjük az olajjal, rászórjuk a grillfűszert és kontakt grillben megsütjük. Tipp: ne grillezzük túl puhára, akkor igazán finom, ha még roppanós marad a cukkini
3) Ha ezzel is megvagyunk, a leveles tészta korongokra halmozzuk a hozzávalókat: cukkini, 1/4 serrano sonka szelet, 1-1 db aszalt paradicsom, kecskesajt és végül a petrezselyemlevél. Tipp: érdemes fogpiszkálóval rögzíteni, így szépen egyben marad és könnyebb is kiszedni. Tálalás előtt érdemes még így egyben is betolni a sütőbe pár percre, frissen, melegen tálaljuk!
Jó étvágyat! :)Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.